" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - «Афганський вітер» Івана Шерстюка Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40985493 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
«Афганський вітер» Івана Шерстюка Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image  Затихли, розчинилися у просторі концертного залу останні акорди копнозиції. Зал, що до того, затамувавши подих, слухав, умить зірвався бурхливими оплесками. Хлопець поглянув зі сцени і побачив вдячні, подекуди зі сльозами, очі слухачів. У військових одностроях, з бойовими нагородами йому аплодували воїни – афганці…
   Іван змалечку не сумнівався, що наслідує шлях батька – стане професійним військовим. Слухаючи розповіді про війну в Афганістані, хлопчина уявляв себе то на вулицях гамірного Кабула, де служив тепер вже майор запасу Сергій Шерстюк, то з колоною на гірському серпантині, то вибивав з десантниками «духів» з кишлаку. Він настільки яскраво уявляв себе там, поруч з батьком, що одного разу сів і написав … вірш, вірніше слова пісні «Сын афганца».
А коли в сім’ї з’явилося фортепіано (його придбали для сестри Анастасії, яка навчалася у музичній школі), хлопець й собі спробував пограти. І в шість років його мама – Лідія Іванівна, побачивши потяг сина до мистецтва, відвела його до музичної школи у підготовчий клас. Так через рік Іван пішов аж у два перші класи – загальноосвітньої та музичної шкіл.
   Подвійне навантаження під час навчання не завжди давалося легко. Були й здобутки і невдачі. Однак, незважаючи на них, юнак продовжував невтомно працювати та самовдосконалюватися. На «відмінно» закінчив музичну школу і в 2001 році вступив до    Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Д. С. Бортнянського по класу саксофона. На той час його вже знали як лауреата багатьох районних та обласних конкурсів. Продовжував писати слова і музику на військово-патріотичну тематику. Часто виступав разом із молодшим братом Володимиром, який теж має музичний хист.
   У кожного музиканта в пам’яті залишається перший виступ. Можливо, не перший за порядком, але такий, що визначає подальшу долю. Такою подією для Івана стала участь у Міжнародному фестивалі патріотичної пісні «Солдати мира ХХІ столетия», що проходив у Харкові. Саме тоді, здобувши призове місце і виступаючи як лауреат конкурсу на площі Свободи, юнак відчув позитивну енергетику аудиторії і зрозумів, що знайшов своє покликання.
   Після закінчення музичного училища Іван Шерстюк, втілюючи в життя мрію дитинства, вступив до Львівського інституту Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Національного університету «Львівська Політехніка» на спеціальність «музичне мистецтво».
   … Швидко летять роки навчання. У щоденній праці над розвитком свого таланту курсант Шерстюк знаходить можливість, за підтримки командування інституту, керівництва кафедри, відгукнутися на запрошення організаторів про участь у різноманітних культурних заходах. У 2006 році бере участь у Міжнародному фестивалі патріотичної пісні «Афганистан болит в душе моей»… Він запам’ятався Іванові великою кількістю виконавців: були представники з Вірменії, Білорусі, Латвії, Литви, Молдови, Росії, Естонії, України. Тоді з власною піснею, написаною саме до фестивалю, посів друге місце. Наступного року він отримує нагороду в номінації «Надія фестивалю» як учасник V Всеукраїнського фестивалю військово-патріотичної творчості «Оберіг», що проходив у Херсоні.
   А нещодавно, виступаючи на конкурсі-фестивалі «Пісня буде поміж нас», що проводився у рамках проекту «Видатні львів’яни», присвяченого пам’яті композитора, поета і співака Володимира Івасюка, з його піснею «Я піду в далекі гори» курсант 4-го курсу  Іван Шерстюк за одностайним рішенням журі посів перше місце.
Творча людина ніколи не залишаеться задоволеною своїми здобутками. Вона постійно перебуває в пошуках нових тем, вражень, щоб потім, наповнивши їх своєю енергетикою, подарувати новий твір людям. Творчий доробок Івана вже складається з альбомів: «Сын афганца», «Я там не був», «Третий Тост», «Семейная любовь». Майже готовий побачити світ наступний – «Афганский ветер».
   Він постійно шукає нові творчі шляхи та щиро сподівається на те, що слова про війну й біль звучатимуть лише у його пісенних композиціях та зі сцен концертних зал.

Віталій ІВАНОВ,
                                                                                                Львів, «Народна Армія».

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.