" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Відкриття меморіальної дошки Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41038123 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Укрінформ
Міністерство оборони
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Відкриття меморіальної дошки Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image12 липня на фасаді Слобідської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Тисменицького району Івано–Франківської обл. урочисто відкрили встановлену там дошку в пам'ять про односельчанина Михайла Присяжнюка, котрий у молоді роки виконував інтернаціональний обов'язок у Республіці Афганістан.
Закінчивши службу в лавах Радянської армії, юнак повернувся на батьківщину, одружився, однак доля судила йому небагато років. Трагічно загинув в автокатастрофі.
В пам'ять про односельчанина щорічно проводиться районний футбольний турнір серед  молоді. А тепер  встановлена меморіальна дошка на фасаді навчального закладу нагадуватиме юним слобідчанам про односельчанина, розвиватиме почуття патріотизму,
З нагоди відкриття перед школою зібралися слобідчани. Місцевий священик відправив панахиду. Присутні були й родичі загиблого і однослуживці. Усі ми повинні пам'ятати тих, хто ніс службу в Афганістані і брав участь у нікому не потрібній війні там, за річкою, наголошував депутат Тисменицької районної ради голова районної  організації   ветеранів Афганістану Дмитро Сатур. Головою районної організації для школи були вручені книги С.В. Червонописький, А.А. Костиря, В.Г. Сіроштана  “Військово-політична спецоперація СРСР в Афганістані”,  та С.В. Червонописький  “Політичні та соціальні наслідки для України спецоперації СРСР в Афганістані”, а в музей села подарована пам’ятна медаль районної організації УСВА.
Протягом цього року з ініціативи організації на теренах району встановлено п’ять  меморіальних  дошок  в пам’ять про наших краян  які проходили службу  в далекому Афганістані.


 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.