" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Комунарівці на 100% готові будувати корвети Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41253549 Відвідувачів
Міністерство оборони
Урядовий портал
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Комунарівці на 100% готові будувати корвети Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageГотовність Державного підприємства "Суднобудівний завод імені 61-го комунара" до будівництва новітніх корветів для ВМС України - 100%. Таку заяву зробив заступник гендиректора підприємства Олександр Аптекар в інтерв'ю виданню "Морські бізнес-новини України". Зокрема на питання чи здатен завод побудувати серію кораблів, пан Аптекар відповів: "Здатен. У нас стапелі вільні. Їх три і лише один зайнятий замовленням Ласкарідіса.

В принципі, нічого не залежить від того серія це чи ні. Буде це один, два три кораблі, чи чотири і два в опціоні. Зараз будівництво і кораблів і будинків і навіть будок для бджіл залежить від фінансування."
"Ми купуємо метал і починаємо різати, обробляти, починаємо будувати. Готовність інфраструктури повна - 100%. Якщо дрібний ремонт потрібен - його можна проводити паралельно. Немає необхідності спочатку отримувати гроші, потім чекати поки все буде ремонтуватися і модернізуватися. А для такого корабля як корвет навіть цього не потрібно, він досить невеликий і легкий", - каже пан Аптекар. За його словами, важко визначити скільки часу треба на будівництво корпуса головного судна, не бачивши проекту: "Корпус на 1000-1200 тонн металу можна побудувати за рік, з трубопроводами і так далі. А далі починається начинка. Це точно залежить від проекту й характеру озброєнь. Дуже грубо можна говорити про 6 років для всієї серії. Але, повторюся, конкретна розмова почнеться після оприлюднення проекта."  
Олександ Аптекар підкреслив, що рік тому прем'єрка Юлія Тимошенко побувала на заводі і при велелюдному зібранні сказала, що допоможе заводу з гарантіями по кредитах. "Нічого зроблено не було, - каже заступник гендиректора "Заводу ім. 61-го Комунара", - Адже замовник - Міністерство Оборони. Раніше воно, при СРСР, фінансувало напряму. В 2009-му грошей в бюджеті України на корвет не передбачено. Планування держбюджету на наступний рік ще не починалося. Як реалізація проекту буде відбуватися? Моделюємо ситуацію: у вересні буде проведено тендер, будуть названі претенденти і процес завмре тихо до січня 2010-го."
Коментуючи припущення видання про можливості побудови корвета на «Вадан Ярдз Океан», Олександр Аптекар зазначив: "Океан" - це молодий завод, повністю орієнтований на цивільне суднобудування. Увесь його потенціал - будівництво рефрежираторів. Будівництво військового корабля передбачає багато - крім того що скріпити корпус і наситити його. Це передбачає обладнання лабораторій, постів управління спецтехнікою. Це ж військовий корабель! Треба ж буде зберігати зброю, боєприпаси та багато іншого. Врешті решт, на заводі повинен буди РСО - таємний відділ. Зараз їх немає на жодному заводі. На "Заводі ім. 61-го комунара" зберігся РСО та всі, що з ним пов'язано. Залишилися люди, наприклад я, з 2-ю формою допуску. Це повинно бути так, це специфіка. Якщо під час будівництва корабля про нього будуть знати ВСЕ - то він втрачає свій сенс, своє призначення. Уявіть, що ще до спуску на воду про нього будуть знати все - його експлуатація з військової точки зору буде безсенсовною."
"Якщо будівництво корвета цікавить Україну як підвищення обороноздатності цієї країни - єдино можливий варіант, навіть тендер не треба проводити - це тільки державні підприємства. На приватному підприємстві, особливо якщо там російський капітал - це неможливо. Навіть враховуючи, що підписаний так званий "Великий договір "Про дружбу і співробітництво", - сказав Олександр Аптекар.
Джерело - Defence Express
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.