" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Створюють вакансії для інвалідів Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41255893 Відвідувачів
Укрінформ
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Урядовий портал
Створюють вакансії для інвалідів Надрукувати Надіслати електронною поштою
Після проходження професійного навчання 37 людей з обмеженими можливостями за допомоги служб Хмельницького обласного центру зайнятості отримали місце роботи. Понад три десятки із них освоювали нову професію або ж проходили підвищення кваліфікації за рахунок коштів роботодавців.
- Ми приділяємо особливу увагу таким категоріям безробітних, - наголосив директор Хмельницького обласного центру зайнятості Іван Кравчук. - Нині важко й здоровій людині, то що вже казати про інвалідів. Тому питання їхнього працевлаштування розглядаються на засіданнях координаційного комітету сприяння зайнятості населення та соціального захисту, обласного відділення Фонду України соціального захисту інвалідів.
Як повідомив Іван Кравчук, інваліди після навчання працюватимуть у різних галузях і сферах - кравцем, слюсарем, кухарем-кондитером, продавцями продовольчих та непродовольчих товарів тощо. Але робота для людини з особливими потребами - це не тільки кошти. "Інваліди потребують професійної самореалізації, і ми зобов'язані допомогти їм конкурувати на сучасному ринку праці", -зазначають працівники центру. І додають, що в цьому напрямі дедалі частіше знаходять розуміння роботодавців.
- Варто зауважити, що цього року, як ніколи, багато людей навчалися новим професіям та підвищували кваліфікацію коштом роботодавців, - говорить Іван Кравчук. - Отож нам навіть вдалося зекономити кошти, їх було спрямовано на профнавчання додаткової кількості безробітних. До того ж співпраця з роботодавцями та консолідація зусиль дає можливість суттєво збільшити кількість вакансій для осіб з обмеженою працездатністю.
Загалом від початку року на обліку в базових центрах зайнятості Хмельниччини перебувало 1256 осіб з інвалідністю. Проблеми більшості із них працівникам сфери зайнятості вдалося розв'язати оперативно. Але й для решти бажаючих працювати обов'язково будуть знайдені робочі місця, переконують у службі зайнятості.
Руслана ПОДОЛЬСЬКА
Урядовий кур'єр

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.