" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Для відновлення працездатності інвалідів Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41255894 Відвідувачів
Укрінформ
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Урядовий портал
Для відновлення працездатності інвалідів Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageМіністр праці та соціальної політики Людмила Денісова високо оцінила досягнення науковців Українського науково-дослідного інституту протезування, протезобудування та відновлення працездатності, який вона відвідала у рамках робочого візиту на Харківщину.
Завдяки цьому закладу, який підпорядковується Мінпраці, щороку до номенклатури вноситься понад 10 видів нової продукції, призначеної для надання реабілітаційних послуг особам з обмеженими фізичними можливостями. За медичними показниками інваліди забезпечуються сучасними високофункціональними технічними засобами реабілітації, які виготовляються відповідно до стандартів ІSO. Про це міністр сказала під час брифінгу в Харкові: "Люди з інвалідністю є найвразливішою категорією населення. І уряд цілком усвідомлює свою відповідальність за забезпечення їм належного соціального захисту. Але не менш важливим завданням, що нині стоїть перед нами, є підвищення рівня надання протезно-ортопедичної допомоги якомога більшому контингенту пацієнтів, котрі її потребують в усіх регіонах України".
За її словами, найближчим часом операційні оснастять новітнім хірургічним обладнанням та системою освітлення. На базі інституту буде створено методичний центр, де фахівців навчатимуть новим методикам надання допомоги інвалідам.
Міністр також відвідала підпорядкований міністерству технікум і новий міжрайонний центр зайнятості, який незабаром відкриється у Харкові і прийме перших відвідувачів. Сьогодні в області, за словами Людмили Денісової, залишаються непрацевлаштованими 34 тис. громадян, і Харківщина посідає четверте місце за рівнем зайнятості в Україні.
Посадовець повідомила, що заборгованість по зарплаті в Харківській області у серпні 2009 р. скоротилась на 46 відсотків. Виняток становлять лише харківські комунальні підприємства, які заборгували своїм працівникам близько 7 млн грн. На великих харківських підприємствах ситуація поступово поліпшується. Це підтвердив і заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Терехов. За його словами, почали поступово гасити борги по зарплаті на ДП "Завод ім. Малишева" та Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві. Саме вони й були найбільшими боржниками в регіоні.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.