" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Гуманітарна акція Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41121515 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Боевое Братство
Міністерство оборони
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Гуманітарна акція Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ Косовому українські військові лікарі зі складу 12-ї ротації національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону “УкрПолбат” багатонаціональної тактичної групи “East” сил КФОР провели чергову гуманітарну акцію з надання безкоштовної медичної допомоги мешканцям селища Сушице муніципалітету Штрпце.
Цього разу по допомогу до українських медиків та їх американських і польських колег звернулося 50 мешканців невеличкого сербського села. З урахуванням того, що загальна чисельність мешканців цього населеного пункту складає близько 170 осіб, то до медиків-миротворців звернувся майже кожен третій житель Сушице.
Варто наголосити, що селище Сушице розташовано на висоті близько 2 тисяч метрів над рівнем моря у важкодоступній гірській ділянці зони відповідальності українського миротворчого контингенту. Дорога до цього населеного пункту є однією з найскладніших у муніципалітеті і створює додаткові труднощі для організації регулярної висококваліфікованої медичної допомоги його мешканцям. Саме тому гуманітарні медичні акції тут завжди є корисними і очікуваними.
Безпеку проведення медичної акції забезпечували українські миротворці з базового табору “Бреза” на чолі з командиром спеціальної роти капітаном Олегом Савіновим.
До проведення благодійного заходу долучилися усі медичні працівники українського миротворчого контингенту – начальник медичної служби батальйону майор медичної служби Олександр Голуб, лікар-стоматолог старший лейтенант медичної служби Вадим Врабіє, лікар батальйону капітан медичної служби Віталій Мартиненко та фельдшер частини старший прапорщик Віталій Шоферовський.
Переважна більшість відвідувачів скаржилася на захворювання суглобів, серцево-судинні хвороби, офтальмологічні та стоматологічні недуги. Під час акції кожен пацієнт отримав кваліфіковану медичну допомогу і необхідні для проходження курсу лікування медикаменти.
За встановленою традицією, всі відвідувачі одержали комплекти засобів особистої гігієни. Також усі охочі мали можливість скуштувати справжній український борщ та кашу.
Слід додати, що гуманітарна акція з надання безкоштовної медичної допомоги була організована офіцерами секції зв’язків з місцевим населенням спільного українсько-польського миротворчого батальйону “УкрПолбат”. За словами начальника секції підполковника Володимира Мілентьєва, вона стала четвертою за час перебування у Косовому українських морських піхотинців.
– Гуманітарні акції з лікування місцевих жителів наші військові медики проводять по всій зоні відповідальності “УкрПолбату”, при цьому перевага надається віддаленим гірським селищам, де люди не мають можливості отримувати регулярну кваліфіковану медичну допомогу, – зазначив начальник секції зв’язків з місцевим населенням “УкрПолбату”.
Прес-службА МО
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.