" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Наші у Косовому Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41124774 Відвідувачів
Укрінформ
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Міністерство оборони
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Наші у Косовому Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУкраїнські морські піхотинці зі складу 12-ї ротації спільного українсько-польського миротворчого батальйону “УкрПолбат” багатонаціональної групи “East” сил КФОР у Косовому взяли участь у благодійній акції зі здачі крові для мешканців муніципалітету Штрпце.
Необхідно зазначити, що акція, яка стала вже традиційною, проводиться тричі на рік у березні, вересні та грудні і була організована Головою представництва Червоного Хреста муніципалітету Штрпце Іваном Пужіч, у взаємодії з офіцерами секції зв’язків з місцевим населенням “УкрПолбату”.
Першими здали свою кров, подаючи приклад своїм підлеглим, командир українського миротворчого контингенту підполковник Володимир Веремчук та начальник медичної служби контингенту майор медичної служби Олександр Голуб.
Далі протягом 5 годин жодне з 8 розгорнутих у місцевій школі імені Йоваха Цвиха місць для забору крові не пустувало. Крім миротворців на заклик Червоного Хреста відгукнулася чимала кількість місцевих громадян.
У підсумку донорами виступили 146 осіб, кожен з яких здав по 400 грамів крові. Серед них 54 українських та 15 польських миротворців, які також зробили свій внесок у гуманітарну акцію.
Після завершення Дня донора, Голова представництва Червоного Хреста муніципалітету Штрпце Іван Пужіч зазначив, що вперше за 17 років існування відділення Червоного Хреста у муніципалітеті Штрпце була така велика кількість охочих здати кров.
– У першу чергу я хочу подякувати українським миротворцям. Завдячуючи їх активній участі у здачі крові, попередній рекорд гуманітарної акції у 117 донорів, який “протримався” кілька років, став нашою історією. Тепер ми маємо нову цифру – 146, – сказав Іван Пужіч.
У свою чергу командир національного миротворчого контингенту підполковник Володимир Веремчук зазначив, що участь українських миротворців у проведенні гуманітарних заходів не тільки сприяє підвищенню їх авторитету серед місцевого населення, а й дозволяє підтримувати тісні взаємостосунки з працівниками авторитетних міжнародних організацій
Прес-служби МО
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.