" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Парашутисти - люди відчайдушні Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41120162 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Боевое Братство
Міністерство оборони
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Парашутисти - люди відчайдушні Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageНа Харківщині пройшов відкритий чемпіонат області зі стрибків з парашутом на точність приземлення. В чемпіонаті змагалися близько 80 спортсменів з України, Білорусі, Росії, Казахстану, клубів Збройних сил України.
До речі, представники Казахстану приїхали сюди вперше. Однак ні "новачки", ні "старожили" особливо своїх хвилювань не виказували. Спокій на їхніх обличчях пояснити просто: за плечима у кожного - не один десяток і навіть сотня стрибків. Зокрема один з учасників чемпіонату Євгеній Манірко розповів, що за тридцять років зробив майже сім тисяч стрибків з парашутом. Тепер він неодноразовий чемпіон світу і майстер спорту міжнародного класу. За його словами, парашутисти - люди відчайдушні і добре натреновані.

А президент Федерації парашутного спорту України Олег Шаповалов не тільки розповів, а й провів для всіх учасників змагань показовий стрибок на своєму швидкісному парашуті (цей парашут використовується для створення фігур у повітрі і не розрахований на точність приземлення). Отож дощ, який розпочався під час відкриття чемпіонату, та хмарне небо не зіпсували настрій, а подовжили задоволення, з яким очікували польотів спортсмени...
Цього року на чемпіонаті з'явилося цікаве нововведення. Парашутисти стрибали на точність відразу на два датчики. Це, як пояснила генеральний директор Федерації парашутного спорту Харківської області Оксана Труш, елемент шоу. Він цікавіший глядачам, тому що самі спортсмени розуміють, що потрапити на два датчики двома ногами не властиво людині. Але вони ідуть на це, аби зробити чемпіонат яскравим видовищем.
У ході змагань на аеродромі "Коротич" пройшли також показові польоти спортивних літаків. Нудно не було нікому - ні спортсменам, ні глядачам.
А переможцями серед чоловіків стали: Ігор Рижненко (Донецька обл.), Євген Манерко (військовослужбовець Харківської авіаційної ескадрильї Державної прикордонної служби України), Ілля Поздняков (Білорусь). Серед жінок: Ольга Балина (Росія), Олена Сталькова (Білорусь) і Клавдія Залевська (службовець Державної прикордонної служби Харківської обл.).
Світлана ГАЛАУР
Урядовий Кур'єр

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.