" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - У 66-у річниця визволення Сум від німецько-фашистських загарбників Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41117626 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Урядовий портал
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
У 66-у річниця визволення Сум від німецько-фашистських загарбників Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image   66-у річницю визволення від німецько - фашистських загарбників святкувало місто Суми 2 вересня. Саме в цей день відбулося відкриття Меморіалу пам’яті загиблим воїнам інтернаціоналістам Сумської області, учасникам бойових дій в Республіці Афганістан. У сквері слави воїнам Афганцям розташована каплиця Іоанна воїна Руського, у центрі скверу - пам’ятник загиблим воїнам інтернаціоналістам Сумщини, поруч бойова техніка, яка брала участь у бойових діях у Афганістані. На урочисте відкриття приїхали Голова Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький, представники усіх районів області, були присутні громадські організації міста, молодь, мешканці  та гості міста Суми.
   За годину до відкриття Меморіалу  настоятель каплиці Іоанн воїн Руський отець Євген провів молебень на честь загиблих  в Афганістані воїнів Сумщини  
   Перед пам’ятником вишуковались ліцеїсти  Сумського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. І.Г. Харитоненка,  який очолює учасник бойових дій полковник Юрій Свідлов, частина ракетного артилерійського полку під командуванням полковника Валерія Ісмаілова.
   Мітинг відкрив міський голова Генадій Мінаєв.  У своїй промові він запевнив присутніх, що міська влада завжди з порозумінням ставилася до проблем учасників бойових дій і надалі буде допомагати та підтримувати розвиток ветеранського руху в місті.
   У своєму зверненні до своїх бойових побратимів Голова УСВА генерал-майор Сергій Червонописький. дав високу оцінку роботі, проведеній завдяки загальними зусиллями Сумської обласної адміністрації, депутатами обласної ради, виконавчою владою міста Суми. Також Сергій Васильович висловив велику подяку голові обласної державної адміністрації Миколі Лаврику, колишньому голові обласної ради Вячеславу Шапошніку,  меру міста Суми Генадію Мінаєву. Кращих активістів ветеранського руху відзначили нагородами УСВА. Від УСВА настоятелю каплиці було передано ікону Миколи Угодника. Після покладання квітів до пам’ятника, урочистим маршем пройшли ліцеїсти та підрозділи військовослужбовців. Потім відбувся концерт військово-патріотичної пісні який підготували керівник самодіяльного народного гурту «Баграм» Сергій Черняков, Юрій Шкітун , Євген Луговий. Мешканці міста, в тому числі молодь, були в захваті від концерту. Події такого значення ще довго залишаться у пам’яті наших бойових побратимів.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.