" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - “Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться” Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41259746 Відвідувачів
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Урядовий портал
Боевое Братство
“Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться” Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image19-20 вересня на Тернопільщині, у Марійському духовному центрі в селі Зарваниця відбудеться перше Всеукраїнське військове паломництво під гаслом “Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться”.  У військовому паломництві виявили бажання взяти участь близько тисячі офіцерів, військовослужбовців служби за контрактом з’єднань і частин Сухопутних військ, Повітряних Сил, Військово-Морських Сил та членів їхніх родин з усіх регіонів держави, а також представники інших військових формувань України.
Під час паломництва заплановано молебень у парафіяльній Церкві, урочистий хід учасників до Скульптури Матері Божої, посвячення хоругв, Хресна Дорога, Божественна Літургія та Архієрейська Божественна Літургія.
Крім того, відбудеться панахида за тими військовослужбовцями Збройних Сил України, які загинули під час виконання службового обов’язку та операціях з підтримки миру на територіях інших країн.
У паломництві також візьмуть участь військові музиканти. За словами начальника військового оркестру Тернопільського гарнізону майора Михайла Віятика, вони виконуватимуть духовний репертуар та церковні пісні.
– Наш оркестр виконуватиме духовний гімн Миколи Лисенка “Боже Великий, Єдиний”, пісні “Зарваницька Божа Мати”, “О Всепітая Царице” та інші духовні твори, – повідомив майор Михайло Віятика.
Музичний супровід буде здійснювати також Ансамбль пісні і танцю Збройних Сил України.
Очікується, що подібне військове паломництво відбуватиметься у Зарваниці щороку.
Довідка. Зарваниця, де знаходиться Марійський духовний центр, – село у Теребовлянському районі Тернопільської області.
Зарваниця – величний Марійський центр Західного Поділля – віками була для українського народу форпостом християнської віри і джерелом життєдайної сили. За народними переказами, це місце стало надійним притулком для християнства під час лиховісного смерчу монголів.
У 1240 році, коли дощенту був зруйнований Київ, одному з київських монахів, який чудом врятувався від ворожої навали і опинився на галицькому Поділлі, явилася Діва Марія, яка привела його до джерела, де він зміг омити свої поранені ноги. Рани моментально зажили. На цьому місці він встановив хрест, а згодом біля джерела збудував каплицю. Почувши про чудо, сюди почали приходити люди і поселятися. З роками у затишному місці з’явилися монастир і селянські поселення.
За років незалежності України у Зарваниці проводяться всенародні масові прощі.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.