" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Пільги на користування санаторіями Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41257175 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Міністерство оборони
Урядовий портал
Пільги на користування санаторіями Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageНачальник головного військово-медичного управління Збройних сил України, начальник медичної служби генерал-майор медичної служби П. МЕЛЬНИК розглянув звернення ТИМЧУКА В. Н. з м. Києва щодо права на пільги у санаторіях Міністерства оборони:
   - Відповідно до Закону "Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист" (ст. 5, 6) переважне право на забезпечення санаторно-курортним лікуванням у санаторіях Міністерства оборони надано особам:
   які бездоганно прослужили на військовій службі і в органах внутрішніх справ 25 і більше років у календарному обчисленні або 30 та більше років у пільговому обчисленні (з яких не менше 20 років становить вислуга у календарному обчисленні) і звільнені в запас або у відставку відповідно до законодавства України або колишнього Союзу РСР чи держав СНД;
   інвалідам І та ІІ груп, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, пов'язаних з виконанням обов'язків військової служби чи при виконанні службових обов'язків по охороні громадського порядку та боротьбі із злочинністю;
   інвалідам І та ІІ групи, інвалідність яких настала внаслідок захворювання, одержаного в період проходження військової служби і служби в органах внутрішніх справ, і які мають вислугу військової служби і служби в органах внутрішніх справ 20 років і більше;
   військовим пенсіонерам, нагородженим медаллю "Ветеран Збройних Сил СРСР" за законодавством колишнього Союзу РСР;
   військовослужбовцям, які звільнились зі Збройних Сил України у зв'язку з їх реформуванням і мають вислугу 20 років і більше у календарному обчисленні або 25 та більше років у пільговому обчисленні.
   Цим же законом передбачена пільгова оплата вартості путівок для членів їхніх сімей.
   Особам, які не мають стосунку до вищезазначених категорій, надання санаторно-курортного лікування на пільгових умовах у центрах медичної реабілітації та санаторного лікування (санаторіях)   Міністерства оборони не передбачено. Також повідомляємо, що відповідно до Інструкції про порядок санаторно-курортного забезпечення у Збройних силах України, затвердженої наказом міністра оборони від 09.12.05 N 727 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції 22.12.05 за N 1544/11824, особам, звільненим із лав Збройних сил з вислугою 20 і більше років, які не є ветеранами військової служби, але є пенсіонерами Міністерства оборони, санаторні путівки можуть надаватися з дозволу начальника Головного військово-медичного управління Збройних Сил України за заявками військових комісаріатів з оплатою їх повної вартості (собівартості).
Ольга ПРОКОПЕНКО
Урядовий Кур'єр

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.