" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - “300 спартанців” Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41261730 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Урядовий портал
Боевое Братство
“300 спартанців” Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ Косовому, на американській військовій базі “Bondsteel”, відбулися спортивні змагання серед представників багатонаціональної тактичної групи “Еast” сил КФОР під назвою “300 спартанців”.
Активну участь у цьому спортивному заході взяли і українські морські піхотинці зі складу спільного українсько-польського миротворчого батальйону “УкрПолбат”. Наші військові вкотре довели свою перевагу над суперниками, посівши за підсумками змагань першу та третю сходинку п’єдесталу пошани.

Загалом у змаганнях взяли участь 15 учасників, у тому числі й 8 українських миротворців. Варто зазначити, що участь у складних випробуваннях “300 спартанців” також взяла й одна жінка-військовослужбовець – американській сержант Мишель Эдвардс. Вона показала пристойний результат у змаганнях, довівши, що за бійцівським характером та волею до перемоги нічим не поступається чоловікам. “Стійкий боєць” – саме таку характеристику отримала ця тендітна, але вольова жінка.
За програмою змагань кожен з учасників мав пройти випробування за шістьма вправами. Це підтягування на поперечині, віджимання від підлоги, станова тяга 65-кілограмової штанги, стрибки на 60-сантиметрову висоту, вправи на прес із 65-кілограмовим навантаженням та підйом 35-фунтової гантелі.
Кожна з цих вправ мала виконуватись по 50 раз, що в сумі й давало цифру “300”, винесену у назву спортивних змагань. За регламентом перерва між вправами та підходами до снаряду у вправах не мала перевищувати 60 секунд. Якщо після команди судді учасник не повертався до виконання вправи, його дискваліфікували.
За словами організатора змагань – військового поліцейського Національної гвардії Каліфорнії капрала Джона Вудса, на сьогодні цей комплекс вправ є унікальним та розглядається відповідними зацікавленими особами як комплекс вправ, призначений для перевірки фізичної загартованості та витривалості американських військовослужбовців, їх готовності до виконання бойових завдань. Він зауважив, що вправи підібрані таким чином, щоб фізично підготовлена особа могла вкластися при виконанні нормативу у 30 хвилин.
– Ці змагання – наша відповідь трьомстам спартанцям, які свого часу жили з гаслом у серці “Разом перемогти або разом загинути!”, – сказав у вступному слові перед початком змагань капрал Джон Вудс і запросив: “До справи, джентльмени!”
Як наголосив капітан української команди старший лейтенант Анатолій Мозговий, силовий комплекс був надзвичайно важким для виконання. За твердженням офіцера, в першу чергу велике навантаження припадало на дихальну систему.
– Враховуючи стислий термін на відновлення сил між вправами, дуже важко витримувати шалений темп, – поділився враженнями старший лейтенант Анатолій Мозговий. – Після третього підходу не залишилось сил навіть на те, щоб відповідати на запитання. Тим не менш, я надзвичайно гордий, що витримав випробування цими змаганнями.
У підсумку перше місце з результатом 17 хвилин 39 секунд посів матрос військової служби за контрактом В’ячеслав Мельніков, друге місце в активі американського сержанта Льюіса Серрано (18 хвилин 51 секунда), на третьому місті – молодший сержант військової служби за контрактом Ескандер Кудусов. Його результат 19 хвилин 6 секунд.
Кожен фіналіст змагань, крім спортивної винагороди, отримав на пам’ять футболку з символікою змагань “300 спартанців”.
Вітаючи переможців, виконуючий обов’язки командира національного миротворчого контингенту підполковник Сергій Стороженко зазначив, що перемога у змаганнях стала черговою можливістю довести друзям-миротворцям, що українські морські піхотинці є одними з кращих.
– Приємно відчувати, що українські морські піхотинці вкотре гідно представили нашу державу та її Військово-Морські Сили, і я з радістю вітаю вас з перемогою, – наголосив підполковник Сергій Стороженко.
Прес-службА МО
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.