" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Прем'єр-міністру України Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41042133 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Урядовий портал
Боевое Братство
Укрінформ
Прем'єр-міністру України Надрукувати Надіслати електронною поштою
 
Прем'єр-міністру України
Януковичу В.Ф.


Шановний Вікторе Федоровичу!

     Указом Президента України від 11 лютого 2004 року N 180/2004 "Про День вшанування учасників бойових дій на території інших держав" на підтримку ініціативи громадських організацій та з метою вшанування громадян України, які виконували військовий обов'язок на території інших держав, установлено в Україні День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, який відзначається щорічно 15 лютого.
 
      15 лютого 2007 року виповнюється 18 років виведення військ з Афганістану, з останньої війни XX віку, в якій брали участь військовослужбовці з України.
В Афганістані не була програна жодна військова операція, не армія потерпіла поразку, а у цьому регіоні в цілому висвітлились всі помилки стратегії і потерпіла поразку політика колишнього партійного керівництва СРСР, яка реально використовувала збройне втручання у внутрішні справи інших держав, спрямоване на підтримку режимів, які декларували соціалістичний шлях розквіту.
Солдати і офіцери були виховані і відверто упевнені у благородності тої місії, в якій вони брали участь - допомоги афганському народу ! Вони з честю і гідністю, мужністю і героїзмом виконували свої військові обов'язки.
     Україна ніколи не відмовлялась від своїх синів. 160 тисяч солдат і офіцерів були відправлені на афганську війну з України. 3360 з них не повернулися додому, залишили у вічному горі свої родини, більш ніж 12000 поранених, контужених, скалічених, більш 100 тисяч тих, хто переніс тяжкі захворювання і зараз зростає кількість інвалідів війни серед цієї, молодої категорії населення.
Ветерани афганської війни в Україні і в нелегкому сучасному цивільному житті повсякденно виявляють мужність, поміркованість, організованість. Створивши дину, міцну, добре структуровану громадську організацію, ветерани війни плідно і конструктивно співпрацюють з державними органами у вирішенні питань ліквідації наслідків афганської війни, патріотичному і інтернаціональному вихованні молоді.
Вони стали ініціаторами розробки цілої низки законодавчих актів, рішень виконавчої влади. Вони стали першими в освоєнні і упровадженні сучасних технологій протезування, активізації інвалідного спорту. Вони зробили значний внесок у культурну скарбницю України, який показує дійсне відношення суспільства до учасників бойових дій - меморіали і пам'ятники загиблим, книги пам'яті про них, музеї, фільми, картини художників, мемуари, музичні колективи, пісні - все це залишиться у спадщину наступним поколінням.
     За роки, що минули, колишні молоді солдати вже стали зрілими особами. Ветерани афганської війни твердо займають і підтримують позиції державності нашої Батьківщини. Серед них і відповідальні працівники державних органів виконавчої влади і дипломати, і народні депутати, і бізнесмени, громадські і політичні діячі.
     Ветерани афганської війни продовжують традиції своїх батьків і дідів-ветеранів Великої Вітчизняної війни і складають єдиний рух ветеранів війни України. Ветерани афганської війни України зберігають власні військові традиції і підтримують добрі зв'язки з ветеранами інших країн.
     Але і сьогодні велика частина ветеранів афганської війни потребує допомоги і підтримки держави. Перш за все підвищеної уваги потребують сім»ї тих, хто не повернувся з війни.
За 18 минулих років склалася традиція відзначати цей день на державному рівні у столиці нашої держави, а також у всіх обласних і районних центрах України з метою вшанування пам'яті загиблих співвітчизників і патріотичного виховання населення України.
     Просимо Вас дати доручення про утворення організаційного комітету з підготовки та проведення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.


З щирою повагою
Перший заступник голови Комітету у справах пенсіонерів,
ветеранів та інвалідів,
Народний депутат України,
Голова Української Спілки
ветеранів Афганістану                                                                                              С. Червонописький

 


До листа Комітету Верховної Ради
України у справах пенсіонерів, ветеранів
та інвалідів від 10.01.07 № 5

1.    ТАБАЧНИКУ Д. В.
Прошу утворити Оргкомітет з підготовки та проведення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, провести його засідання та затвердити відповідний план заходів.

2.    ГРИЦЕНКУ А. С.
       ПАПІЄВУ М. М.
       НІКОЛАЄНКУ С. М.
       БОГУЦЬКОМУ Ю. П.
       КОПИЛОВУ В. А.
       ПОЛЯЧЕНКУ Ю. В.
       ЧЕРНОВЕЦЬКОМУ Л. М.

Прошу взяти активну участь у підготовці та проведенні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

       ТОЛСТОУХОВУ А. В.
       БЕРАДЗЕ Г. Р.

       Комітет Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів
       та інвалідів (Червонопиському С. В.)

Долгову І. І., Красильщикову А. Л., Дніпрову О. С.

Віктор ЯНУКОВИЧ



До доручення Прем'єр-міністра України
від 16.01.07 №1965/9/1-07

            Мінпраці (Папієву М.М.)
            МОН (Ніколаєнку С.М.)
            МКТ (Богуцькому Ю.П.)
            Мінфін (Копилову В.А.)
            МОЗ (Поляченку Ю.В.)
            Держкомтелерадіо (Прутніку Е.А.)
            Київська міськдержадміністрація (Черновецькому Л.М.)

    
Прошу до 25 січня ц.р. подати до Міноборони пропозиції щодо:
     персонального складу Оргкомітету із залученням представників неурядових організацій;
     плану заходів щодо проведення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

     Міноборони (Гриценку А.С.)
    
Прошу узагальнити внесені пропозиції, узгодити їх з Комітетом Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів і до 31 січня ц.р. подати Кабінету Міністрів на затвердження склад Оргкомітету та проект плану заходів.
            Комітет  Верховної Ради  України  у  справах  пенсіонерів,
            ветеранів та інвалідів (Червонопиському С.В.)

    
Долгову І.І., Красильщикову А.Л., Дніпрову О.С.





Дмитро ТАБАЧНИК

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.