" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - І фізичний гарт, і духовний розвиток Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41253759 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Урядовий портал
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Укрінформ
І фізичний гарт, і духовний розвиток Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageНапередодні Дня міста Умань приймала учасників традиційних  змагань з веслування на байдарках і каное пам’яті нашого земляка, учасника війни в Афганістані Олександра Захаревського.
Організований вперше 1990 року за ініціативи тренера Олександра, директора дитячо-юнацької спортивної школи Владислава Грязнова, за підтримки Ради воїнів-інтернаціоналістів Уманщини і міськвідділу з питань фізкультури і спорту турнір поступово переріс з місцевого у змагання всеукраїнського рівня.
Ось і цього року, окрім представників Черкащини, участь у змаганнях взяли юні веслувальники з Київської, Кіровоградської, Вінницької і Тернопільської областей.
Наш край представили вихованці Уманської дитячо-юнацької спортивної школи. І зробили це гідно, на чому й наголосив під час урочистого закриття турніру головний суддя змагань, заслужений тренер України черкащанин Сергій Лесь. Із 18 золотих, срібних і бронзових нагород уманські веслувальники вибороли 11,  залишивши позаду головних конкурентів у боротьбі за медалі з Тернополя і Бершаді Вінницької області.
Найкращі результати показали юнаки-каноїсти Умані: на  першому місці - Сергій Гуляйко, на другому — Дмитро Сенченко, на третьому — Роман Будков. У змаганнях на байдарках перемогу святкував вихованець Уманської ДЮСШ Роман Пасічник,  "бронза" — в активі В'ячеслава Гучка. Серед дівчат найкращою у запливі на байдарках стала Наталія Кожевнікова, друге місце посіла Софія Губрій.
Гарні результати показали і наймолодші учасники змагань. У своїх категоріях перші місця посіли Володимир Шпакевич і Наталія Мельник. Срібну винагороду отримав Віктор Лозінський. А Владислав Кізлик один із запливів завершив з третім результатом.
Участь у церемонії нагородження взяли очільник Ради воїнів-інтернаціоналістів Уманщини Олег Зайченко, начальник відділу з питань фізкультури і спорту Ольга Ремез, директор ДЮСШ Владислав Грязнов і дружина Олександра Захаревського Людмила. Переможці й призери отримали медалі, дипломи про участь, сувеніри. А подарунком усім організаторам і учасникам став концерт. У виконанні гурту "Рикошет", що завітав з Луганщини на запрошення уманських воїнів-інтернаціоналістів, прозвучали «афганські»  пісні.
— Сприяючи у проведенні цих змагань, ми ставимо за мету привернути увагу підростаючого покоління до спорту, до необхідності вести активний, здоровий спосіб життя, намагаємося  відгородити юнаків і дівчат від згубного впливу вулиці. Юні спортсмени отримують чудову нагоду у спортивній боротьбі проявити себе, набути необхідний досвід, зав’язати товариські стосунки з ровесниками, — відзначив Олег Зайченко. — Також ці змагання — вияв пам'яті громади про тих, хто пройшов пекло Афганістану, про бойового товариша Олександра Захаревського. Він народився в Умані, навчався у школі №11, займався спортом. Та доля розпорядилась так, щоб Олександр опинився у лавах воїнів-інтернаціоналістів. На жаль, йому не судилось повернутися додому. Але він назавжди залишиться з нами. І обов’язок нашої організації — робити усе, щоб пам'ять і про Олександра Захаревського, і про інших солдат, яких забрала Афганська війна, не згасла.
— Проведення подібних змагань   важливе і для фізичного, і для духовного розвитку молоді. Адже, окрім загартування тіла, змагання сприяють донесенню до юнаків і дівчат інформації про минуле нашого краю, про людей, які жили на цій землі, захищали її, примножували її славу. Формувати патріотичні почуття покликані й змагання з веслування, які проводяться у місті пам’яті уродженця Уманщини, Героя Радянського Союзу, одного з найвидатніших полководців Великої Вітчизняної війни Івана Черняховського, — розповів Владислав Грязнов. — У планах — організація легкоатлетичних змагань пам'яті Євгена Тищика –  танкіста, який брав участь у визволенні Умані від німецько-фашистських загарбників.
Є. ПИЛИПЕНКО.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.