" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Україна та Польща спільно модернізуватимуть Мі-24 Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41253283 Відвідувачів
Міністерство оборони
Урядовий портал
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Боевое Братство
Україна та Польща спільно модернізуватимуть Мі-24 Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageКооперація українського "Авіакону" і польського ремонтного підприємства в Лодзі буде мати політичну підтримку. У цьому запевнив міністр національної оборони Республіки Польща Богдан Кліх, який на чолі польської військової делегації відвідав на Сумщині Державне підприємство Міністерства оборони України "Конотопський авіаційний ремонтний завод "Авіакон". Польських військових супроводжували посадові особи Міністерства оборони України та Генерального штабу ЗС України на чолі з тимчасово виконуючим обов'язки міністра оборони Валерієм Іващенком.  
Представники польської та української військових делегацій оглянули модернізований бойовий вертоліт Мі-24П, обладнаний новим українським двигуном розробки ВАТ "Мотор Січ". Він дозволяє машині зберігати потужність при роботі в гранично допустимих межах температур від - 60 до + 60 градусів за Цельсієм і завдяки цьому набирати граничну висоту в 6 тисяч метрів тільки за 6 хвилин.
Міністр національної оборони РП переконався у високих можливостях українського військового підприємства, адже, за його словами, "Авіакон" зацікавлений в подальшій модернізації польських вертольотів. Тому й польське, і українське підприємства можуть представляти результати своєї спільної роботи на третіх ринках і, як варіант, можливо, буде розглядатися створення консорціуму, відзначив міністр.
"Співпраця та кооперація цього українського заводу і ремонтного підприємства в польській Лодзі будуть мати політичну підтримку, - заявив Богдан Кліх. - Ми багато чого можемо робити разом. Наша мета - вигідний бізнес і експансія на світові ринки".
За словами директора "Авіакон" Олексія Єніна, нещодавно на заводі вже були відремонтовані в стислі терміни 5 вертольотів для Війська Польського. Причому в роботі українських виконавців безпосередньо брали участь фахівці лабораторії Варшавського інституту військової авіації, які залишилися цілком задоволені.
"Вимоги, які висуває НАТО, завод здатний вирішувати, нам під силу будь-які завдання, - запевнив Олексій Єнін. - Звичайно, ефективність буде набагато більше, якщо ми будемо працювати спільно з польськими колегами".
Зокрема, директор "Авіакон" презентував польським військовим цифровий інфрачервоний приціл. "Цей прилад - українсько-французька розробка, яка дозволяє ефективно розпізнавати і брати на приціл ціль на відстані 8-9 кілометрів", - повідомив Олексій Єнін. Він також відзначив, що в питаннях модернізації вертолітної техніки "Авіакон" співпрацює з підприємствами з понад 50 країн. Зокрема, ремонтні бригади заводу ремонтують і обслуговують вертолітну техніку безпосередньо в Мексиці, Єгипті та Пакистані.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.