" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Афганістан сьогодні: погляд з України Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41256460 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Міністерство оборони
Урядовий портал
Афганістан сьогодні: погляд з України Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ Києві в Центральному будинку офіцерів ЗС України пройшов круглий стіл "Міжнародні зусилля зі встановлення миру та стабільності в Афганістані: погляд з України", організатором якого виступила громадська організація "Спілка випускників, ветеранів та офіцерів запасу Київського військового гуманітарного інституту" за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні.
У заході взяли участь представники Міністерства оборони України, Департаменту НАТО Міністерства закордонних справ України, посольств країн, чиї збройні контингенти зараз виконують миротворчу місію в Афганістані у складі Міжнародних сил сприяння безпеці, зокрема, США, Канади, Польщі, Словаччини та Литви, Всеукраїнського союзу громадських об'єднань учасників бойових дій, ветеранів військової служби та правоохоронних органів, інших громадських організацій.
Гостями заходу також стали учасники бойових дій в Афганістані генерал-майор запасу Володимир Барабаш, підполковник запасу Юрій Донской, майор медичної служби Дмитро Кучумов, який нещодавно разом з українськими медиками надавав допомогу населенню афганської провінції Гор у складі Литовської групи Міжнародних сил зі сприяння безпеці, голова мусульманської релігійної громади "Аль-Іхлас" міста Києва шейх Шакір Яхьяєв, настоятель Свято-Володимирського храму при Верховній Раді України, голова Синодального відділу УПЦ у справах пастирської опіки пенітенціарної системи Віктор Яценко та інші.
Окрім того, 2-й секретар Посольства Ісламської Республіки Афганістан в Україні Мохаммад Расул Зія звернувся до найважливіших історичних подій, що зумовили процес розвитку Афганістану та до нинішнього стану врегулювання збройного конфлікту в цій країні, її відновлення й повернення до цивільного життя.
- Те, що зараз діється в Афганістані немає нічого спільного з ісламом, - зазначив Мохаммад Расул Зія. - Війна, яка триває в Афганістані, підтримується із-за кордону. Кошти, що витрачаються на неї, надходять від продажу наркотичних речовин. А іноземні бойовики, щоб там не казали, насамперед протии афганського народу та уряду Ісламської Республіки Афганістан.
Своєю чергою заступник аташе з питань культури Посольства США в Україні пан Тімоті Стандарт зупинився на сучасних загрозах безпеці в Афганістані та Середньоазіатському регіоні, шляхах протистояння їм.
- США та міжнародна спільнота намагаються розбудувати процвітаючий Афганістан. Але для цього необхідний уряд, який забезпечить безпеку для громадян, який буде опікуватися освітою дітей та здоров'ям людей, - зазначив пан Тімоті Стандарт. - Збройні сили США та військові представники інших країн в Афганістані спрямовані передусім на боротьбу з тероризмом. Але вони не менше дбають про реконструкцію та розбудову Афганістану. Тож військові мають ефективно співпрацювати із цивільними представниками уряду Афганістану.
У подальшому обговоренні питань круглого столу взяли участь заступник начальника Управління євроатлантичної інтеграції України Координаційного бюро з євроінтеграції України Кабінету Міністрів України, завідувач сектору політичних і безпекових питань Петро Канана, представник Департаменту НАТО Міністерства закордонних справ України Анатолій Соловей, радник Посольства Словацької Республіки в Україні Ян Качмар та інші учасники цього заходу.
- Упродовж всього внутрішньоафганського конфлікту Україна незмінно виступала за мирне вирішення проблеми шляхом переговорів між конфліктуючими сторонами, - зазначив Анатолій Соловей. - У своїй політиці по відношенню до Афганістану Україна дотримується принципу невтручання у внутрішні справи цієї країни та підтримує контакти лише з владою, визнаною світовим співтовариством. Зокрема, наша держава надавала гуманітарну допомогу афганському народу, запропонувала використання своєї авіації для доставки гуманітарних вантажів, допомогу в розмінуванні території країни, а також направлення технічних фахівців для відбудови економіки країни. А участь миротворчого персоналу України в операції Міжнародних сил сприяння безпеці в Ісламській Республіці Афганістан створило хороші передумови для успішного й ефективного розвитку двосторонніх відносин між нашими країнами.
Вадим КОВАЛЬОВ
"Народна армія"

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.