" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Українці - бажані гості косовських школярів Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41091633 Відвідувачів
Міністерство оборони
Укрінформ
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Українці - бажані гості косовських школярів Надрукувати Надіслати електронною поштою
Під час виконання миротворчої місії на території муніципалітету Штрпце українські морські піхотинці на запрошення керівників навчальних закладів регулярно відвідують місцеві школи. Лише за минулий тиждень наші миротворці на чолі із виконувачем обов'язків командира батальйону підполковником Сергієм Стороженком двічі були почесними гостями з нагоди святкування річниць навчальних закладів.
Так, 44-та річниця школи "Osman Manir", де директором Ментор Садику, запам'яталася не лише урочистими зборами та святковим концертом, на які зібралося майже все населення албанського селища Фірайя, а також футбольним матчем між командами вчителів школи та українських миротворців. За шаленої підтримки трибун з мінімальним рахунком перемогли господарі спортивного майданчика.
Наступного дня група миротворців брала участь в урочистостях, влаштованих з нагоди 85-ї річниці від дня створення школи "Raiko Uroshevac". До речі, ця найстаріша школа муніципалітету розташована в селищі Готовуша, де проживає сербське населення. Під час мітингу директор школи Стоян Маренкович подякував українським миротворцям за підтримку та регулярну шефську допомогу і запросив наших морських піхотинців за два тижні приїхати на товариську зустріч з футболу на спортивному майданчику, який днями буде відкрито після реконструкції.
Окрім цього, наші миротворці на чолі із заступником командира батальйону з виховної роботи підполковником Валерієм Бойком провели чергову гуманітарну акцію, під час якої подарували місцевим школярам шкільне приладдя та спортивний інвентар. Цього разу українці завітали в гості до школярів з трьох навчальних закладів, що розташовані в населених пунктах Іжанце, Каштаньєво та Сушице. Директор школи "Razim Cokli" Авни Лімани, дякуючи морським піхотинцям за допомогу, наголосив: "Українські миротворці - бажані гості у школах муніципалітету, ми завжди раді бачити вас та розраховуємо на подальшу співпрацю та допомогу".
За словами підполковника Валерія Бойка, між українськими миротворцями та місцевим населенням встановлені добрі дружні відносини. Наші морські піхотинці беруть активну участь у багатьох культурних та спортивних заходах муніципалітету, реалізовують гуманітарні проекти. Така активна миротворча діяльність схвально сприймається як керівництвом муніципалітету, так і пересічними мешканцями сербського анклаву Косово.
Добре ставлення місцевих мешканців невипадкове. Адже українські морські піхотинці виступають не тільки гарантами миру та спокою в регіоні, але й завдяки реалізації ними кількох гуманітарних проектів місцеві жителі отримують умови для безпечного та комфортного мешкання в муніципалітеті Штрпце.
Владислав СЕЛЕЗНЬОВ
майор
Народна Армія

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.