" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Українські миротворці у Ліберії урочисто відзначили 64-у річницю з дня створення ООН Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41091328 Відвідувачів
Укрінформ
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Міністерство оборони
Українські миротворці у Ліберії урочисто відзначили 64-у річницю з дня створення ООН Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУкраїнські миротворці зі складу 56-го окремого вертолітного загону ЗС України сил Місії ООН у Ліберії разом з представниками інших миротворчих контингентів Місії відзначили 64-у річницю з дня створення Організації Об’єднаних Націй.
Під час урочистостей, які відбулися у столиці Ліберії місті Монровія на стадіоні імені Антуанетти Тубман, спеціальний представник Генерального Секретаря ООН в цій країні пані Елена Маргарет Лой зачитала привітання Генерального Секретаря Організації Об’єднання Націй.
Від імені керівництва країни перед учасниками урочистостей виступив віце-президент Ліберії пан Джозеф Боакай. Він подякував представникам Місії ООН та миротворчих контингентів в цій західно-африканської країні за вагомий внесок у справу підтримання миру і відбудови країні, відновлені економіки та культури.
Особливі слова вдячності пан Джозеф Боакай висловив на адресу українського миротворчого контингенту.
- Українські вертолітники піднімають своїх “крилатих білих птахів” у любий час дня і ночі, у любу погоду і завжди готові прийти на допомогу населенню Ліберії, - наголосив пан Джозеф Боакай.
Офіційна частина святкування продовжилася спортивним святом за участю представників миротворчих контингентів з України, Пакистану, Нігерії, Бангладеш, Філіппін, Китаю, Непалу та Гани.
Так, у змаганнях з підняття та жиму штанги з чотирьох призових місць три перших у різних вагових категоріях зайняли саме українські миротворці - майор Олександр Сибірцев, капітан медичної служби Володимир Іванов та старший сержант Андрій Пантус.
Продовжилися змагання трьома видами комбінованих естафет, за підсумками яких команда українського миротворчого контингенту посіла другу сходинку, поступившись тільки команді Пакистану. Приз капітану нашої команди майору Валентину Цигульському особисто вручив начальник штабу сил місії ООН у Ліберії бригадний генерал Пол Ті Борох.
Святкування продовжилося конкурсом на кращу національну страву. Українські військові кухарі старший сержант Олександр Березок та молодший сержант Юрій Хащук під керівництвом заступника командира загону з тилу підполковником Олександром Наконечним та начальником продовольчої служби капітаном Олександром Хмизом пригостили усіх бажаючих українськими борщем з пампушками, дерунами, млинцями з м’ясом та варениками з картоплею. Деякі представники миротворчих підрозділів арабських та африканських країн підходили по два, а то і по три рази, щоби ще раз насолодитися смаком українських страв.
Завершилися урочистості святковим концертом за участю самодіяльних артистів зі складу усіх контингентів місії ООН.
Ввечері цього ж дня, по завершенні виконання завдань Місії ООН і поверненні усіх екіпажів 56-го окремого вертолітного загону, у базовому таборі українського миротворчого контингенту відбулося урочисте зібрання.
Командир 56-го окремого вертолітного загону полковник Євгеній Костік привітав особовий склад зі святом, довів святкові поздоровлення спеціального представника Генерального Секретаря ООН в Ліберії та побажав підлеглим міцного здоров’я, професіоналізму, чіткої та злагодженої роботи та скорішого повернення на Батьківщину.
- Сумлінним виконанням службових обов’язків та високим рівнем професіоналізму ми робимо вагомий внесок у підтримання миру у Ліберії, зміцнюємо авторитет нашої держави та її Збройних Сил на міжнародній арені, - наголосив у своєму виступі полковник Євгеній Костік.
Варто додати, що до Дня ООН військовослужбовці українського миротворчого контингенту одинадцятої ротації підійшли з вагомими показниками. За чотири місяці виконання завдань Місії ООН вертолітники 56-го окремого вертолітного загону здійснили 1458 вильотів, під час яких провели у африканському небі 1503 години, перевезли 4.578 пасажирів та 400 тонн вантажу.
Прес-службА МО
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.