" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Росіяни продемонстрували бойового робота Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41162573 Відвідувачів
Урядовий портал
Міністерство оборони
Укрінформ
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Росіяни продемонстрували бойового робота Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageНа виставці, що проходить в Москві ("Інтерполітех-2009") було продемонстровано російського бойового робота, який може атакувати піхоту, укріплення ворога та навіть танки. Керівник служби якості бюро прикладної робототехніки МДТУ імені Н. Е. Баумана Ілля Лаверичев стверджує, що нова система зможе замінити людину під час бойових дій.

Робот "МРК-27 - БТ" на мобільному гусеничному шасі оснащений двома вогнеметами "Джміль", кулеметом "Печеніг", двома гранатометами і шістьма димовими гранатами. За словами Іллі Лаверичева, солдати зможуть встановлювати свою зброю на нову систему без додаткових допрацювань. Крім цього, з робота можна буде зняти вже наявне озброєння і використовувати в бою.
Розробники стверджують, що "МРК-27 - БТ" набагато рухоміший і стійкіші, ніж закордонні аналоги, зокрема - американські роботи SWORDS. Система управляється дистанційно за допомогою двох джойстиків. Це дозволяє оператору знаходитися на відстані 200-500 метрів від місця, де ведуться бойові дії. Крім цього російський робот оснащений камерами, які передають зображення на два монітори, що допомагає вести прицільний вогонь.
В даний час мобільний робот існує в одному екземплярі. Міноборони РФ зацікавлена в отриманні такої техніки. Однак поки замовлень на нову систему немає, і серійне виробництво "МРК-27 - БТ" не почалося. У США ж налічується понад тисячу бойових роботів.
Влітку 2008 року компанія Foster-Miller поставила Міноборони США першого бойового робота MAARS (Modular Advanced Armed Robotic System), створеного на базі прототипу SWORDS. На його башті можна встановити кулемет M240B калібру 7,62 міліметра та пускову установку калібру 40 міліметрів для ведення вогню різними видами гранат. При цьому наголошувалося, що до 2014 року військовослужбовці США отримають 1700 бойових роботів.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.