" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Якщо пасажир на інвалідному візку Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41241468 Відвідувачів
Урядовий портал
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Укрінформ
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Якщо пасажир на інвалідному візку Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЩороку вітчизняна залізниця намагається підвищувати рівень обслуговування своїх пасажирів. Серед них є такі, що потребують особливої допомоги та уваги під час перевезення - це люди з обмеженими фізичними можливостями.
Зокрема в Укрзалізниці передбачено використати 907,6 млн грн на реконструкцію вокзалів зі створенням належних умов для перевезення інвалідів, придбання нових спеціалізованих вагонів та підйомних засобів для їхньої посадки. Це визначено постановою Кабінету Міністрів від 29.07.09 N 784 "Затвердження плану заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення на 2009-2015 рр. "Безбар'єрна Україна". З 2001 року Україною курсують спеціально оснащені вагони. І сьогодні на Oдеській, Львівській, Донецькій, Південно-Західній залізницях пасажири з особливими потребами можуть розраховувати на комфортне перевезення. За допомогою підйомника людина, не залишаючи візка, потрапляє до вагона. Там на неї чекає спеціальне купе, розраховане на двох (інваліда та супроводжуючого), обладнане різноманітними допоміжними засобами і спальною полицею, що трансформується у будь-яке зручне положення. Подбали залізничники і про туалетні кабіни. У таких вагонах вони більші за розміром і обладнані додатковими поручнями.
А що робити інваліду, коли він опиняється в дорозі без супроводжуючого? У такому разі йому на допомогу поспішають спеціально створені на залізницях країни мобільні групи допомоги особам з обмеженими фізичними можливостями. До обов'язків таких груп входять зустрічі інваліда на вокзалі, відведення його до камери схову або кімнати відпочинку. За потреби вони мають викликати швидку допомогу, а також організувати супроводження до транспортного засобу. За необхідності разом з соціальною службою забезпечити подальше транспортування. Вчасно інформувати підопічних пасажирів про їхні права та пільги в користуванні залізницею. Інформацію про групу допомоги (телефон, номер кімнати) можна отримати через довідкові служби або почути через гучномовний зв'язок.
Для безпечного пересування інвалідів залізницею також стануть у нагоді спеціальні засоби та пристосування. Люди на візках можуть скористатися ліфтом, пандусом, похилими з'їздами і навіть встановленими на зручній висоті таксофонами. Для осіб із вадами зору залізничники облаштували перони та платформи рельєфними обмежувальними смугами, а вокзальні приміщення звуковими пристроями і контрастними позначками на підлозі тощо.
Наталка ЩЕРБАНЬ
Урядовий Кур'єр


 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.