" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Пенсії для гідного буття Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41238241 Відвідувачів
Урядовий портал
Міністерство оборони
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Укрінформ
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Пенсії для гідного буття Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЗ 1991 року Україна розпочала перехід до розбудови пенсійної системи, заснованої на страхових засадах. За цей час була напрацьована відповідна законодавча база. А з 2004 року впроваджено солідарну систему загальнообов'язкового державного пенсійного страхування та систему недержавного пенсійного забезпечення. 14 жовтня цього року уряд схвалив Концепцію подальшого проведення пенсійної реформи. Тепер цей документ проходить громадське обговорення. Що ж пропонує концепція людям, які перебувають на пенсії, та тим, хто виходитиме на заслужений відпочинок? Про це - у розмові з заступником міністра праці та соціальної політики Оленою ГАРЯЧОЮ.
- Зауважу, що пенсійну систему не можна запровадити одразу. Це - довготривалий процес, - сказала Олена Василівна. - Але поступово ми переходимо до традиційних світових принципів організації пенсійного забезпечення, запозичуємо найкращий досвід інших країн. Щодо концепції, то її реалізація торкнеться багатьох людей. Тих, які вже на пенсії, і тих, хто виходитиме на заслужений відпочинок.
Поряд із пенсіями солідарної системи буде посилена роль накопичувальної. Розвиток недержавного пенсійного забезпечення стосуватиметься молодих людей, які свою пенсію зароблятимуть замолоду й накопичуватимуть кошти на гідну старість.
- Олено Василівно, на який термін розрахована концепція?

- Передбачається, що вона буде реалізована протягом 2010-2017 років у два етапи. З 2010-2013 років планується запровадити механізм підвищення призначених пенсій, забезпечення диференціації розміру мінімальної пенсійної виплати, залежно від набутого страхового стажу тощо.
На другому етапі (2014-2017 рік) запроваджуватимуться для всіх громадян єдині правила призначення пенсій, буде введена уніфікована законодавча база пенсійної системи й забезпечений розвиток накопичувальної системи.
- Де можна ознайомитися з концепцією?
- Вона надрукована в "Урядовому кур'єрі" (N 199 від 28 жовтня 2009 року). Документ виноситься на широкий загал, щоб кожен бажаючий зміг внести свої пропозиції, зауваження, які розгляне Комісія з питань здійснення пенсійного реформування. За результатами громадського обговорення у тримісячний термін буде розроблено план заходів з реалізації Концепції. Пропозиції та зауваження до Концепції просимо надсилати на електронну адресу: Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт. , або факс 284-38-85, чи письмово 01001, Київ-001, вул. Еспланадна, 8/10, Мінпраці.
Валентина КОКІНА
Урядовий Кур'єр

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.