" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - В Одесі закінчилися випробування Л-39М1 Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!
fest-logo.jpg


41053729 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Урядовий портал
Боевое Братство
В Одесі закінчилися випробування Л-39М1 Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageНа Державному підприємстві Міністерства оборони України “Одеський авіаційно-ремонтний завод “Одесавіаремсервіс” завершено виконання програми пред’явницьких випробувань літака Л-39М1. Даний літак - варіант часткової модернізації навчально-тренувального літака Л-39, який одеські авіаремонтники виконали в інтересах Повітряних Сил Збройних Сил України. Роботи з модернізації цього типу літака на підприємстві були розпочаті понад сім років тому, але відсутність належного фінансування не дозволила завершити роботи раніше.
Як повідомив головний інженер заводу Микола Гончаренко, роботою над модернізацією літака займалися досвідчені фахівці дослідного конструкторського бюро під керівництвом головного конструктора підприємства Володимира Ковальчука.
– Частковий варіант модернізації – це модернізація авіаційного двигуна, що дало змогу збільшити на 130 кілограмів тягу двигуна та вдвічі зменшити його прийомистість, – повідомив головний інженер заводу Микола Гончаренко. – Другим об’єктом модернізації стала заміна регулятора температури блоком регулювання температури, що дозволило з більшою майже у три рази точністю вимірювати температурний режим у двигуні. Ну, і третій момент – це встановлення нового реєстратора параметрів польоту літака, що у 4 рази перевищує свого попередника.
Головний інженер заводу також повідомив, що раніше на підприємстві вже було модернізовано 3 літаки Л-39 в рамках дослідницьких конструкторських робіт. Але те, що зроблено цього року – вперше в історії Збройних Сил України. Адже на озброєння прийнято новий тип авіаційної техніки. На сьогодні один літак вже завершив програму пред’явницьких випробувань, другий – випробуватиметься днями. Наступний крок – приймання літаків замовником та переліт до авіаційної бригади, що дислокується на Миколаївщині, де ці авіамашини базуватимуться.
– 14 листопада було успішно виконано перший пред’явницький політ, а 17 листопада заключний, – розповів заступник директора підприємства з якості Володимир Стойчук. – Наступний політ – уже приймальний. Хочу відзначити, що програма випробувань цього модернізованого літака дещо відрізняється від програми випробувань серійних літаків після капітального ремонту. У Л-39М1 більші і швидкісні тягові характеристики, інакший вимір температурного режиму та реєстрації параметрів польоту.
У свою чергу військовий льотчик 1-го класу, льотчик-випробувач, за плечима якого понад 3000 годин нальоту, полковник запасу Олег Синиця, який разом зі своїм колегою льотчиком-випробувачем майором запасу Олександром Зелінським виконував пред’явницьку програму польотів, був вражений характеристиками машини.
– Особливості модернізованого літака, які одразу відчуває льотчик полягають у принципово новому двигуні, – розповів Олег Синиця. – Відверто кажучи, спочатку мені не вірилося, що збільшення тяги на 100-130 кілограмів призведе до такого ефекту! Було приємно помилитися, адже ці 130 кілограмів тяги суттєво вплинули на розгінні, маневрені, тягові характеристики літака та й у цілому на пілотування.
З наступного тижня на підприємстві перенавчатимуться на новий тип авіаційної техніки льотчики бригади тактичної авіації Повітряних Сил ЗС України, що дислокується на Миколаївщині, а також представники Повітряного командування “Південь”.
У планах “Одесавіаремсервіс” - модернізація ще 7 літаків Л-39М1 для Повітряних Сил Збройних Сил України.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.