" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - 30 років 79-й Миколаївській окремій аеромобільній бригаді Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41183108 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Укрінформ
30 років 79-й Миколаївській окремій аеромобільній бригаді Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Особовий склад 79-ї Миколаївської окремої аеромобільної бригади Командування Сухопутних військ ЗС України 1 грудня відзначив 30-річчя з дня заснування з’єднання.
З цією подією воїнів у блакитних беретах привітали начальник Управління аеромобільних військ Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Сергій Лісовий, представники органів місцевої влади, ветерани бригади.
Під час урочистих зборів полковник Сергій Лісовий вручив великій групі офіцерів чергові військові звання. Також, за дорученням керівництва Міністерства оборони і Генерального штабу ЗС України, він вручив військовослужбовцям відзнаки Міністерства оборони України та почесні грамоти.
До речі, серед нагороджених був і переможець конкурсу “Мировой парень”, що проходив влітку цього року у Москві, старший солдат служби за контрактом Сергій Горчаков.
Після закінчення урочистої частини у клубі з’єднання відбувся святковий концерт.
Варто додати, що в рамках святкування на території аеромобільного з’єднання було розгорнуто виставку техніки, а ввечері, за програмою свята, відбулися вечірня перевірка за участю ветеранів бригади та Офіцерський бал.

Довідка. 79-та Миколаївська окрема аеромобільна бригада існує з грудня 1979 року. Саме тоді у селищі Велика Корениха, що під Миколаєвом, почалося формування 40-ї окремої десантно-штурмової бригади Одеського військового округу. Бойовий прапор з’єднання отримало 7 вересня 1981 року.
Протягом усього часу свого існування військовослужбовці з’єднання прославилися високою ратною майстерністю, доблестю та мужністю.
Свої найкращі бойові якості вони змогли проявити не тільки у навчанні, але й під час бойових дій в Афганістані, в миротворчих операціях на території колишній Югославії, в Ліберії, Сьєрра-Леоне, Іраку та Лівані.
1999 року 40-ва окрема десантно-штурмова бригада була перетворена на 79-й окремий аеромобільний полк.
У 2007 році полк знову було розгорнуто до бригади, яка, до речі, стала експериментальною, адже до складу з’єднання було включено полк армійської авіації, дислокований на Херсонщині.
Цього року за високий рівень бойової підготовки та бойової готовності особового складу, проявлені при виконанні бойових завдань, миротворчих місій та з метою підвищення рівня патріотичного виховання молоді, покращення взаємодії з населенням та органами місцевого самоврядування наказом Міністра оборони України окрема аеромобільна бригада була удостоєна почесного найменування “Миколаївська”.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.