" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Пенсії: перерахунок автоматизовано, виплата - за графіком Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41183491 Відвідувачів
Боевое Братство
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Пенсії: перерахунок автоматизовано, виплата - за графіком Надрукувати Надіслати електронною поштою
На численні прохання наших читачів щодо збільшення розмірів пенсій та виплати доплат за листопад редакція попросила відповісти начальника управління Пенсійного фонду України в Печерському районі м. Києва Світлану ТКАЧЕНКО-КАНАРСЬКУ.
- Згідно з ухваленням Закону "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет на 2009 рік" встановлений з 1 листопада 2009 року новий розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, - 573 грн.
У зв'язку із змінами, органами Пенсійного фонду з 01.11.2009 р. проведені перерахунки пенсій. Відповідно до статті 28 Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" мінімальний розмір пенсій за віком за наявності у чоловіків 25, а у жінок - 20 років страхового стажу встановлюється на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.
Тому пенсіонерам, у яких з 01.11.2009 р. основний розмір пенсії не досягав 573,00 грн, мінімальний розмір пенсії встановлено на зазначеному рівні. А непрацюючим пенсіонерам до цієї суми додається підвищення у розмірі 28,40 грн. Тож розмір мінімальної пенсійної виплати непрацюючим пенсіонерам з 01.11.2009 р. становить 601,40 грн.
Крім того, Законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" визначено, що за кожний повний рік страхового стажу понад 25 років чоловікам і 20 років жінкам пенсія за віком збільшується на один відсоток розміру пенсії, обчисленої відповідно до статті 27 цього закону, але не більш ніж на один відсоток мінімального розміру пенсії за віком.
Відтак пенсіонерам, у яких основний розмір пенсії без урахування надбавок та доплат перевищує 573,00 грн, перерахований розмір підвищення за понаднормовий стаж перераховується з нового розміру прожиткового мінімуму.
Виходячи із нового розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, проведені перерахунки: підвищень, передбачених законами "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", "Про жертви нацистських переслідувань", додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров'ю та компенсаційної виплати за втрату годувальника відповідно до Закону "Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", державної соціальної допомоги на догляд інвалідам війни, пенсій за особливі заслуги відповідно до Закону "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною".
З 1 листопада 2009 року мінімальний розмір пенсій особам, на яких поширюється дія Закону "Про підвищення престижності шахтарської праці" встановлено на рівні 1719 грн на місяць (три розміри прожиткового мінімуму: 573,00 х 3 = 1719).
Також з 01.11.2009 р. (виходячи із розміру 573,00 грн) проведені перерахунки мінімальних розмірів пенсій військовослужбовцям строкової служби та членам їх сімей, призначених відповідно до Закону "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб".
Виплата пенсій у нових розмірах та доплата пенсії за листопад 2009 року буде проведена органами Пенсійного фонду у грудні за визначеними для кожного пенсіонера датами виплати пенсій. Перерахунки проведені в автоматизованому режимі, а тому потреби звертатися до органів Пенсійного фонду немає.
Фінансування виплати пенсій у грудні буде проведено згідно з графіком.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.