" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - ВСП у цифрах Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41075823 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
ВСП у цифрах Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ мирний час персонал Військової служби правопорядку у Збройних Силах України виконує функції, притаманні органам військової поліції багатьох країн світу. Що ж до підсумків її роботи минулого, 2009 року, то заступник начальника штабу Головного управління ВСП полковник Олег Лавров наводить такі цифри.
За минулий рік офіцери підрозділів Військової служби правопорядку прийняли понад 500 заяв та повідомлень про злочини, за результатами розгляду яких було порушено 57 кримінальних справ. Крім того, було проведено 177
адміністративних і службових розслідувань, 64 дізнання, 39 проваджень щодо корупційних дій, виконано 336 доручень слідчих, прокурорів і суддів. Але, як зауважив Олег Іванович, акцент робився насамперед на профілактиці. З цією метою минулого року було проведено близько 900 заходів, що дали змогу запобігти багатьом правопорушенням і злочинам.
Так, із загальної кількості військово- службовців, які без дозволу залишили військові частини, підрозділи розшуку ВСП не затримали лише одного, при цьому більшість втікачів було затримано за перші три доби. А це означає, що завдяки напруженій та нерідко понаднормовій роботі працівників Військової служби правопорядку "любителі гострих відчуттів" принаймні уникли кримінальної відповідальності за свій недалекоглядний вчинок. У складі Військової служби правопорядку також є управління безпеки дорожнього руху, офіцери якого минулого року перевірили понад 8 тисяч військових транспортних засобів. Загалом за порушення ПДР було затримано близько 500
водіїв. Утім, при цьому акцент також робився не стільки на "репресивних заходах", таких, наприклад, як позбавлення водійських прав, скільки на запобіганні різноманітних "НП". Зокрема, з метою профілактики дорожньо-транспортного травматизму серед водіїв було проведено 2507 занять, до яких залучалося понад 100 тисяч військовослужбовців і працівників ЗС України. Це дало позитивний результат: минулого року, порівняно з 2008-м, кількість ДТП, скоєних з провини військовослужбовців, зменшилася втричі.
У складі ВСП у ЗС України також діє центр спеціального призначення, головне завдання якого - протидіяти диверсіям і терористичним актам. Згідно з планом,узгодженим із Антитерористичним центром при СБУ, минулого року персонал цього центру брав активну участь у командно-штабних і тактико-спеціальних навчаннях антитерористичного спрямування на військових об'єктах ЗС України. Лише минулого року таких заходів відбулося 43. Утім, військовики, що служать у центрі, залучаються не лише до навчань: у 2009 році вони брали участь у понад 30 заходах з протидії диверсіям і терористичним актам, спрямованим проти іноземних військових делегацій та інспекційних груп... Про все, як кажуть у "спецназі", на жаль, не розкажеш.
- У цілому ми бачимо своє призначення в тому, щоб допомагати командуванню частин і підрозділів слідкувати за дотриманням правопорядку і законності у військах, - підсумував нашу розмову полковник Олег Лавров. - І цим ми, безумовно, сприяємо виконанню завдань, покладених на ЗС України. Адже висока боєготовність, як відомо, немислима без суворого статутного порядку. Ну а статутні вимоги, своєю чергою, не такі й надзвичайні, щоб їх не можна було виконати.

Сергій ЗЯТЬЄВ
"Народна армія"

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.