" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Навіщо Ющенко дав звання Героя України Степану Бандері? Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41025698 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Боевое Братство
Міністерство оборони
Навіщо Ющенко дав звання Героя України Степану Бандері? Надрукувати Надіслати електронною поштою
20 січня 2010 року сталася надзвичайна подія, Віктор Ющенко підписав указ про присвоєння звання Героя України Степану Бандері. Вважаю, це рішення недалекоглядним і дуже суперечливим, воно розколює українське суспільство і загострює протиріччя в ньому. Фактично Ющенко вчинив як людина, що намагається розпалити в Україні національну громадянську війну і погіршити відносини з нашим стратегічним партнером Польщею. Тим паче, що Степан Бандера є неоднозначною, контраверсійною історичною постаттю. Хоч він дуже багато зробив для розвитку української національної самосвідомості, але все таки він є винним у розколі українського національного руху напередодні страшної Другої світової війни двох імперій фашистської на чолі з Гітлером та радянської на чолі із Сталіним. Бандера і його група розпочали братовбивчу війну в середині ОУН і здійснила низку брутальних вбивств своїх побратимів - тих, хто створювали ОУН та були її лідерами. Вбивши членів Проводу ОУН сотника О.Сеника-Грибівського та полковника М.Сціборського (30 серпня 1941 р., Житомир), Я.Барановського (вбитий 11 травня 1943 р.), полковника Р.Сушка (застрелений 14 січня 1944 р. у Львові), Степан Бандера та його група розкололи ОУН і таким чином послабили її у війні з гітлерівською Німеччиною та у боротьбі з комуністичною імперією Сталіна. „Вірні українські патріоти і засновники українського націоналізму, впали від руки українського Каїна (С.Банд ера), від руки, яку вони дружньо тиснули, допомагаючи їй в усіх справах" - саме так характеризуються події того часу у „Білій книзі ОУН на зламі XX і XXI століть" (Вид-во „Кий", Київ, 2006. - стор. 27).
Окрім того, Степан Бандера був одним з тих, хто сприяв розпаленню війни між українською та польськими націями, фактично перенісши її на рівень фізичних розправ з мирним населенням. Хоча і з польського боку чинилися жорстокі дії проти українців. Це призвело до дуже серйозної трагедії в україно-польських відносинах.
Отже за таких обставин не можна було присвоювати звання Героя України С.Бандері. Хто насправді заслуговує на такі почесті, так це засновник ОУН та його лідер Євген Коновалець, який 23 травня 1938 року був підступно вбитий радянськими спецслужбами НКВД за допомогою вибухівки, закамуфльованої підривниками НКВД під коробку цукерок з українським орнаментом. Присвоєння звання Героя України Степану Бандері викликає подив як у Польщі, так і в Україні. Дії Віктора Ющенка послаблюють єдність українського народу і сприяють його міжнародній ізоляції. Фактично Ющенко діє так само, як і Бандера, завдаючи удар в спину по єдності українського народу. Мало того, що В.Ющенко не здійснив жодних реформ за часів свого президентства і провалив все що можливо, мало того, що його ненавидить майже 90% громадян України, так наостанок він вирішив ще й розколоти українське суспільство. Такі дії Ющенка розкривають його антиукраїнську природу, і виносять остаточний вирок йому як політичній персоні, його місце на політичному цвинтарі. Стратегічна помилка політиків європейських країн полягає в тому, що вони довіряли цій особі, не дослухаючись до попереджень лідерів національно-консервативного руху в Україні.
Олег Соскін,
директор Інституту трансформації суспільства

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.