" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Рік ветеранів Великої Вітчизняної Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41179301 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Боевое Братство
Урядовий портал
Укрінформ
Рік ветеранів Великої Вітчизняної Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВерховна Рада України ухвалила Постанову "Про проголошення 2010 року в Україні роком ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років". Цей документ підтримали 335 народних обранців. Основний акцент при проведенні передбачених ним заходів робитиметься на забезпеченні виконання Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту". До речі, на початок 2009 року в Україні проживало понад 2,4 мільйони ветеранів війни.
Проголошення 2010 року роком ветеранів Великої Вітчизняної війни стало цілком логічним рішенням. По-перше, вчасно виконано відповідні міжнародні зобов'язання. По-друге, як відомо, 9-го травня відзначатиметься 65-та річниця Перемоги над фашистськими загарбниками у Великій Вітчизняній війни. Всі заходи, пов'язані з цією датою, матимуть загальнодержавне значення. Країни-переможниці вшановуватимуть пам'ять своїх загиблих воїнів та померлих у мирний час героїв.
Ухвалення цієї Постанови сприятиме достойному увічненню пам'яті загиблих під час Великої Вітчизняної війні 1941-1945 років воїнів-визволителів і вшануванню українським народом безсмертного подвигу учасників війни з нагоди 65-ї річниці Перемоги над фашистськими загарбниками, збереженню та розвитку славних бойових і трудових традицій українського народу. Водночас, як переконані парламентарії, норми цього документа сприятимуть посиленню патріотичного виховання молоді, збереженню історичної правди та формуванню національної гордості за славетних захисників Вітчизни.
У документі, зокрема, зазначається, що Кабінет Міністрів України має врахувати положення цієї Постанови в діяльності Організаційного комітету з підготовки та відзначення чергової річниці визволення України від фашистських загарбників і Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. Контроль за її виконанням покладено на Комітет Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів.
Андрій БОНДАРЕНКО
"Народна армія"

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.