" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Україна озброює іноземні спецслужби новинками, а сама стріляє з мотлоху Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41180622 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Боевое Братство
Урядовий портал
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Україна озброює іноземні спецслужби новинками, а сама стріляє з мотлоху Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВ той час як вітчизняний ОПК набирає обертів, українські правоохоронці разом із солдатами користуються старими зразками. При тому, що наші зброярі за професіоналізмом можуть дати фору будь-якому західному колезі. У держави немає грошей, щоб замовити новинки для потреб МВС та Міноборони.
Звичайно, деякі одиниці все ж таки використовуються співробітниками спецпідрозділів «Альфи» (СБУ) і Головного управління розвідки Міноборони (ГУР). Однак це лише мала частина. У такій ситуації вітчизняним підприємствам з виробництва зброї не залишається нічого іншого, як поставити на конвеєр виготовлення закордонних зразків стрілецької зброї.
Не так давно в Києві пройшла щорічна виставка вогнепальної зброї, де представники одного з українських підприємств продемонстрували спеціальний кейс, який за декілька секунд може перетворити звичайний пістолет в автомат. Але виготовили це пристосування наші фахівці на замовлення ізраїльтян. Доказ тому - кейс призначений виключно для пістолетів марки Glock. Це пристосування - звичайна пластикова коробка з вмонтованим невеликим металевим стволиком. У нього вкладається пістолет, а відкривається це пристосування, як звичайний дипломат. А оскільки Глок може стріляти і в автоматичному режимі, в руках людини вже маленький тактичний автомат.
Image
Ще одна новинка наших зброярів - легкий кулемет Негев (ізраїльський кулемет, що збирається за ліцензією на КНВО "ФОРТ" - ред.), що стріляє патронами стандарту НАТО калібру 5,56 мм. Але і його ми випускаємо не для себе, а на замовлення Ізраїлю.  Є у нас підприємства, на яких вже давним-давно роблять відомі зразки стрілецької зброї.
Image
Такі, наприклад, як Р90. Цей пістолет-кулемет був розроблений в кінці 1980-х років фірмою FN Herstal і в обмеженій кількості знаходиться на озброєнні військовослужбовців армій Бельгії, Данії, США (ряду поліцейських департаментів і Секретної служби, що охороняє президента і вищих чиновників країни), Саудівської Аравії, Перу і Таїланду. Особливість цієї зброї - патрон калібру 5,7 мм зі сталевим серцевиною. Така куля, випущена з Р90, розвиває швидкість до 715 м / с і з відстані 200 м здатна пробити навіть найсучасніший кевларовий бронежилет.
Image
Також в Україні запустили виробництво несмертельної зброї FN. 303. По виду воно нагадує звичайний автомат, але кульки вистрілюються за допомогою стисненого газу з прикріпленого до стволу зброї балона. До речі, з цією одиницею озброєння справи у нас йдуть трохи краще. Такий автомат вже почали закуповувати для вітчизняної міліції, щоб використовувати його для придушення заворушень на вулицях під час проведення в Україні чемпіонату Європи з футболу в 2012 році. Виробники заявляють, що влучити в ціль з такого пристрою можна буде з відстані до 100 м, не завдаючи при цьому небезпечних для здоров'я людей ушкоджень. В Україні, крім підприємств, що виготовляють закордонні зразки, є вітчизняні збройові компанії, що випускають власні зразки вогнепальної зброї. Так, порівняно нещодавно на ринку зброї з'явився карабін Z-008 Tactical Style.
Image
Експерти запевняють, що ця снайперську гвинтівку - чи не один з кращих у своєму класі зраків. Прицільну стрільбу з неї можна вести на відстані до 2 км. Але от її ціна, на жаль, не дозволить державі озброїти нашу міліцію і солдатів такою зброєю: на сьогодні вартість карабіна Z-008 застигла на позначці близько $ 2500.
Image
Однак наші виробники озброєння займаються не тільки вдосконаленням стрілецької зброї, а й забезпеченням особистої безпеки міліціонерів і військовослужбовців, намагаючись модернізувати їх екіпірування. Журналісту «Нової» продемонстрували прототип пристосування, яке дозволить людині вести стрільбу з-за рогу, не висовуючи при цьому голову та тулуб. Принцип роботи його дуже простий: на захисну каску встановлюють невеликий монітор, який з'єднується з відеоадаптером і камерою, встановленою на стволі пістолета. Висунувши пістолет, боєць побачить ціль на моніторі. Це дозволить йому прицілитися і зробити точний постріл.
Фото Ігоря Добровольського
P.S. Фактично всі зразки зброї, про які ми розповіли, знаходяться на озброєнні вітчизняних спецслужб. Але це лише крапля в морі. Поки що зарубіжні армії озброюються випущеними в Україні зразками, наші військові в переважній більшості використовують застарілі модифікації автомата Калашникова і пістолета Макарова. Те, що в країні склалася така ситуація, розуміють і виробники зброї. Але їм залишається хіба що розводити руками, тому як з мізерним оборонним бюджетом України свій професіоналізм їм доводиться використовувати на благо інших держав.
Андрій Литвиненко
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.