" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Змагання з марш-кидку на 25 кілометрів Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41059232 Відвідувачів
Укрінформ
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Боевое Братство
Змагання з марш-кидку на 25 кілометрів Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ Косовому, на військовій базі “Bondsteel” відбулися змагання з марш-кидку на 25 кілометрів “
The Bataan Memorial March ”, приурочені вшануванню пам’яті американських військовослужбовців, що потрапили в полон японської армії на Філіппінському острові Батаан під час Другої Світової війні і загинули на дистанції 100-кілометрового “маршу смерті”, що пролягала від південного краю півострова до табору для військовополонених.
Від українського миротворчого контингенту участь у цих змаганнях взяли одразу дві команди по 5 осіб в кожній. Наші військові вкотре довели свою перевагу над суперниками, посівши за підсумками змагань першу та третю сходинку п’єдесталу пошани.
Загалом до марш-кидку на 25 кілометрів було залучено понад 100 військовослужбовців від миротворчих контингентів України, США, Королівства Данія та Польщі. Усі вони виконують миротворчу місію у складі сил КФОР у Косовому. Найбільшу кількість учасників змагань виставили господарі та організатори “Маршу пам’яті” – представники ЗС Сполучених Штатів Америки.
Марш-кидок стартував та фінішував на території американської військової бази “Bondsteel”. В її околицях проходила і дистанція змагань з контрольними точками, де реєструвались учасники забігу. Там же військовослужбовці отримували питну воду та фрукти, а за необхідності – медичну допомогу.
За умовами марш-кидку кожен його учасник повинен був долати дистанцію у повному бойовому спорядженні та з особистою зброєю.
Перше командне місце за підсумками змагань з результатом 2 години 30 хвилин виборола команда українського національного миротворчого контингенту, яку очолював начальник штабу – перший заступник командира національного контингенту капітан Святослав Щербина. Друге місце посіли військовослужбовці Королівських збройних сил Данії. На третю сходинку п’єдесталу пошани піднялась друга команда нашого контингенту, тім-лідером якої був начальник національного елементу забезпечення майор Андрій Галась.
За словами капітана команди-переможниці “The Bataan Memorial March” начальника штабу – першого заступника командира українського національного контингенту капітана Святослава Щербини, участь у багатонаціональних змаганнях – це не тільки гідна презентація України та її Збройних Сил, а й важлива складова згуртованості усього колективу.
Тім-лідер команди українських миротворців, що посіла третє місце, майор Андрій Галась додав, що подібні заходи – це чудовий екзамен на міцність, витривалість та спроможність стійко і мужньо переносити фізичні навантаження будь-якого ступеня важкості.
– В ході цих змагань наші команди показали досить високі результати, але разом з тим  ми не маємо наміру зупинятися на досягнутому. Попереду на нас чекають ще кілька подібних маршів, де ми повинні підтвердити свій високий статус, – наголосив майор Андрій Галась.
По завершенні змагання з марш-кидку на 25 кілометрів призери були нагородженні медалями та цінними подарунками, а кожен його учасник отримав диплом про участь у “The Bataan Memorial March”.
Департамент преси та інформації МО
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.