" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Творчі надбання "Контингенту" Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40983776 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Урядовий портал
Творчі надбання "Контингенту" Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВпродовж майже двадцяти років не сходить із солдатської сцени Народний творчий колектив Української Спілки ветеранів Афганістану — гурт «Контингент». Колектив виступає в гарнізонах, військових частинах, закладах, установах та організаціях Збройних Сил України. У творчих доробках митців — твори різнопланових музичних жанрів, авторські пісні у сучасному аранжуванні з використанням аудіовізуальних та світлових ефектів. Відмінність гурту від інших виконавців військово-патріотичної пісні в тому, що воїни-«афганці» не тільки завжди є бажаними гостями у військових частинах, а всі концерти проводять безкоштовно.
«Контингент» створений у вересні 1990 року в місті Лубни Полтавської області. Беззмінний керівник і соліст колективу — полковник запасу, учасник бойових дій в Афганістані, учасник ліквідації аварії на ЧАЕС Костянтин Авсєєвич. Акомпаніатор і вокаліст ансамблю — старший сержант запасу Олександр Даценко, вокаліст групи — учасник фінальної телевізійної програми «Шанс» майор запасу Олександр Нудьга, звукорежисер колективу — колишній учасник ансамблю «Краяни» сержант запасу Сергій Товкач. У складі колективу працюють також старший лейтенант запасу Олександр Надточій та рядовий запасу Віталій Циганник.
Нещодавно за великий внесок у справу розвитку Збройних Сил України та військово-патріотичне виховання української молоді у Генеральному штабі Збройних Сил України відбулося нагородження відзнакою Міністерства оборони України — медаллю «За сприяння Збройним Силам України» керівників та музикантів Народного творчого колективу Української Спілки ветеранів Афганістану.
Відзнаки учасникам прославленого гурту вручив начальник Головного управління виховної та соціально-психологічної роботи Збройних Сил України генерал-майор Олександр Копаниця.
Вручаючи нагороди, Олександр Васильович відзначив, що за 20 років своєї творчої діяльності у репертуарі знаного мистецького колективу незмінними залишаються твори на тему любові до Батьківщини, вірності Військовій присязі, військовому товариству та мужності воїнів-«афганців». Творчі надбання «Контингенту» — це насамперед висока художня майстерність та піднесена до найвищих вершин емоція пісенно-художньої творчості. Створені учасниками гурту пісенні альбоми «Збірка афганських пісень», «До дна», «Батьківщини сини» та «Від травня до лютого» за своїм художнім змістом виходять за межі афганських подій.
Керівник гурту Костянтин Авсєєвич подякував керівництву Збройних Сил України за відзначення їхньої творчості та висловив сподівання на продовження подальшої співпраці з Головним управлінням виховної та соціально-психологічної роботи Збройних Сил України щодо патріотичного виховання воїнів.
Зокрема, учасники гурту пообіцяли найближчим часом покласти на музику вірші на тему війни в Афганістані, запропоновані офіцерами ГУ ВСПР ЗС України.
Григорій Філь
полковник
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.