" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - У День Перемоги 9 травня на Хрещатику пройде військовий парад Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41115158 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Урядовий портал
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
У День Перемоги 9 травня на Хрещатику пройде військовий парад Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageБільше 2,5 тисяч військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань України візьмуть участь в параді на День Перемоги у Києві.
Як повідомили УКРІНФОРМу в прес-службі Міністерства оборони України, на виконання Указу Президента України від 23 березня 2010 року "Про додаткові заходи щодо відзначення 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 -1945 років" міністр оборони України Михайло Єжель підписав наказ "Про підготовку та проведення урочистостей, присвячених 65-ій річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 -1945 років".
Зокрема, у Києві за встановленою традицією парад військ розпочнеться проходженням головною вулицею столиці України роти барабанщиків Київського військового ліцею ім. І.Богуна.
За ними вперше за сучасну історію проведення парадів пройде зведений парадний розрахунок Збройних Сил України і Збройних сил Російської Федерації.
Хрещатиком також будуть пронесені штандарти 1-го, 2-го, 3-го, 4-го Українських фронтів та "Українського партизанського фронту", бойові прапори з'єднань та військових частин, які брали участь у Великій Вітчизняній війні. Пройдуть 5 парадних розрахунків, одягнених у військову форму часів Великої Вітчизняної війни.
Завершиться парад військ у місті-герої Києві проїздом по Хрещатику легендарного танку Великої Вітчизняної війни Т-34 з символом Прапора Перемоги на башті, автомобілів ЗіС-5, ГАЗ-67, М-72 та "Вілліс".
Музичний супровід параду забезпечуватимуть 17 військових оркестрів.
Для демонстраційного показу на Хрещатику - від Майдану Незалежності до Європейської площі - будуть виставлені 22 зразки озброєння і військової техніки. Киянам та гостям столиці будуть представлені сучасні розробки вітчизняного оборонно-промислового комплексу, зокрема, танк "Оплот", БТР-4 "Ладья" та легкоброньований транспортний засіб "Дозор-Б".
Усі бажаючі зможуть наочно побачити такі зразки наземної військової техніки, як модернізований танк Т-64 БМ "Булат", бронетранспортер БТР-80, бойову машину піхоти БМП-1 з модулем "Шквал" та БМП-2, самохідні гаубиці 2С1 "Гвоздика" та 2С19 "МСТА-С", протитанкову гармату МТ-12 "Рапіра", реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", "Ураган" та 9К58 "Смерч", ракетний комплекс 9К79 "Точка-У", зенітний гарматний ракетний комплекс 2С6 "Тунгуска", зенітний ракетний комплекс "Оса" БМ 9А33, автомобіль "Hammer", зенітний ракетний комплекс "Бук-М1", зенітно-ракетні комплекси С-200В "Вега", С-300ПС та С-300В1.
Станом на 2 квітня, продовжується процес тренування визначених парадних розрахунків у місцях постійної дислокації.
У Києві до Дня Перемоги заплановано провести кілька спільних репетицій параду військ у пішому строю на злітно-посадковій смузі аеродрому Київського державного авіаційного заводу "Авіант" та дві генеральні репетиції всього парадного розрахунку на вулиці Хрещатик.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.