" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Названі найбільші в світі виробники зброї Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41126263 Відвідувачів
Міністерство оборони
Укрінформ
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Названі найбільші в світі виробники зброї Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ світовій оборонній галузі відбулися серйозні зміни: вперше лідером за обсягом продажів озброєнь став не американський, а британський концерн, пише Корреспондент з посиланням на РБК daily.
Так, за даними Стокгольмського інституту дослідження проблем миру (SIPRI), на першому рядку списку ста провідних компаній за цим показником у 2008 році опинилася BAE Systems, яка обійшла свого основного конкурента Boeing.
Варто зазначити, що виручка BAE Systems за 2008 рік склала 32,4 млрд дол. Позаду британців опинилися такі американські важковаговики, як Lockheed Martin, Boeing, Northrop Grumman і General Dynamics. Вперше серед перших двадцяти в цьому рейтингу значиться російське оборонне підприємство Алмаз-Антей, що зайняло 18-е місце. Його виторг за 2008 рік склав $ 4,34 млрд.
Крім того, за даними SIPRI, успіху BAE Systems перш за все сприяв попит на її продукцію в США, які стають все більш привабливим ринком для зарубіжних виробників озброєнь.
Так, більше 50% своєї виручки BAE Systems одержала саме на ньому. Найбільшою популярністю в американців користувалася британська бронетехніка, що цілком зрозуміло з огляду на військові дії США в Іраку і Афганістані.
Видання констатує, що в цілому ж підрозділ озброєнь для сухопутних військ BAE Systems зумів збільшити свою виручку в 2008 році з 7 млрд до 12 млрд дол .
"Рейтинг свідчить про те, наскільки важливим став ринок США, а також про посилення інтернаціоналізації світової оборонної галузі", - зазначила експерт SIPRI Сьюзен Джексон.
Як повідомляється, у 2008 році сумарна виручка ста найбільших оборонних компаній склала $ 385 млрд, що на $ 39 млрд перевищує показник 2007 року.
Слід також зазначити, що всього лише шість концернів з цієї сотні мають результати гірші, ніж у попередньому році. Про те, наскільки великі ці цифри, свідчить той факт, що загальний обсяг коштів, спрямованих Організацією економічного співробітництва та розвитку для підтримки своїм членам у 2008 році, склав $ 120 млрд.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.