" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Книга у житті людей Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41277484 Відвідувачів
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Міністерство оборони
Урядовий портал
Книга у житті людей Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageСуспільна свідомість в умовах розвитку нових інформаційних технологій абсолютизувала роль комп'ютерної техніки, різних аудіовізуальних каналів, інших нетрадиційних носіїв інформації, не зумівши осмислити комплексний характер різних комунікаційних засобів.
XXI століття — вік освіти, і настав час «економіки знань», коли інтелектуальні ресурси, грамотність, освіта і читання набувають особливого значення у розвитку суспільства. Цивілізоване суспільство все більше оцінює книгу, читання як діяльність «творення», засіб для інтелектуального розвитку, що є наріжним каменем цивілізації.
У наш час читання, книга потребують підтримки, захисту, розвитку. Ця проблема ставиться в один ряд з найважливішими завданнями збереження і розвитку національної культури. Поширення читання не є суто українською проблемою. її вирішенням переймаються у багатьох країнах світу. У Російській Федерації діє національна програма «Читання», у Норвегії - державна програма «Культурний рюкзак»; все інтенсивніше до вирішення цієї проблеми долучаються впливові міжнародні організації: ЮНЕСКО, ІФЛА, Міжнародна асоціація читання, Міжнародна рада з книг для дітей та юнацтва та інші.
Сьогодні в Україні підготовлено проект Державної цільової програми підтримки та розвитку читання на період до 2015 року, спрямованої на підвищення культури читання, рівня знань та грамотності громадян, формування у них потреби у читанні як творчого заняття, розвиток, зацікавленість, особливо дітей і молоді, у користуванні друкованою книгою як джерелом знань, заохочення їх до систематичного читання, адже тільки та нація матиме успішне майбутнє, яка дбає про виховання гармонійно розвиненої особистості.
У рамках цієї програми Національна бібліотека України для дітей та газета «Комсомольская правда в Украине» за підтримки Міністерства культури і туризму України розпочинають Національний проект «Україна читає дітям». Метою проекту є підняття престижу, створення позитивного образу книги як важливого чинника у формуванні молодої генерації українського народу із сучасним мисленням та ідеями.
ImageКнига у житті людей, що досягли успіху, її роль у становленні їх як особистості, фахівця, спогади та враження про першу прочитану книгу або про героя, які вплинули на життєвий вибір — про це і говоритимуть з дітьми добре знані особистості, зокрема відомі актори, співаки, спортсмени, політики, письменники, видавці, журналісти, представники всіх гілок влади. А головна ідея проекту полягає в тому, що публічні люди читатимуть вголос дітям у школах-інтернатах, дитячих будинках, загальноосвітніх школах, бібліотеках, будинках сімейного типу, спортивних закладах та дитячих дошкільних закладах.
На цей час згоду взяти участь у проекті уже надали: міністр Кабінету Міністрів України, доктор філософських наук А. Толстоухов, голова Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), доктор філософських наук, голова Наглядової ради Національної бібліотеки України для дітей  С. Червонописький, перший космонавт незалежної України, Герой України Л. Каденюк, народні артисти України А. Роговцева, Р. Недашківська, В. Талашко, О. Сумська, Б. Бенюк, заслужений артист України Ю. Одинокий, артистка Київського академічного театру ляльок Г. Задерей, головний редактор журналу «Однокласник», письменник С. Іванюк, письменниця Леся Воронина, телеведучі А. Доманський, П.  Мага, співак В. Бронюк (гурт «ТІК»).
Презентація Національного проекту «Україна читає дітям» пройшла  22 квітня, напередодні Всесвітнього дня книги і авторського права, у прес-центрі газети «Комсомольская правда в Украине» (вул. Фрунзе, 104-а, 6-й поверх), і стала  свідченням того,  що взаємодія бібліотек і засобів масової інформації у системній популяризації і просуванні читання — це новий етап співробітництва й партнерства у залученні дітей до книги в Україні. Серед культурно-інформаційних закладів нашої держави, що реально впливають на зміст і якість читання дітей важливе місце належить спеціалізованим бібліотекам для дітей, які виступатимуть координаторами щодо участі відомих людей країни і свого регіону у  Національному проекті «Україна читає дітям» на місцях.
Перше  читання відбулося у ході презентації проекту: народна артистка  України Р. С. Недашківська  читала  учням  8-9 класів  загальноосвітніх  шкіл Святошинського і Шевченківського районів  балади Т. Г. Шевченка та  вибрані твори Лесі Українки.
Інформація про зустрічі відомих українців, що  читатимуть дітям, висвітлюватиметься як у всеукраїнських, так і регіональних засобах масової  інформації.  Для підтримки проекту буде задіяна соціальна реклама на транспорті, рекламних щитах на вулицях з використанням  слоганів, що спонукають до читання.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.