" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Свято Великої Перемоги у Вінниці Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41150207 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Боевое Братство
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Свято Великої Перемоги у Вінниці Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageНа виконання доручення Української Спілки ветеранів Афганістану від 8.04.2010 року № 151 та Закону  України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 - 1945 років» № 1684-III від 20.04.2000 року, Указу Президента України від 23 березня 2010 року №403/2010 «Про додаткові заходи щодо відзначення 65-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» та з метою забезпечення всенародного вшанування та увічнення подвигу ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років обласною Спілкою ветеранів війни в Афганістані заплановано та проведено ряд заходів.
Голова обласної спілки ветеранів війни в Афганістані брав участь в засіданнях організаційного комітету по відзначенню 65-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, який діяв при голові обласної державної адміністрації та обласної ради, як член оргкомітету. На черговому засідання, яке проходило в селекторному режимі, було звернуто увагу керівників органів державної влади та місцевого самоврядування в районах області на обов'язкове залучення громадських організацій ветеранів війни в Афганістані в урочистостях  9 Травня та надано роз'яснення про розміри разової грошової допомоги, що виплачується у 2010 році відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, ветеранам – учасникам бойових дій в інших військових конфліктах.
На запрошення Придністровської Асоціації ветеранів війни в Афганістані представники Вінницької обласної спілки ветеранів війни в Афганістані взяли участь в Міжнародному фестивалі афганської та патріотичної пісні «Караван-2010», присвяченому 65-річчю Перемоги, який проходив 1-2 травня 2010 року в cелі  Меренешти Придністровської Молдавської республіки. Вінничанин Сергій Котляревський виборов I місце в номінації «Авторська пісня».
6 травня  20010 року голова обласної спілки ветеранів війни в Афганістані взяв участь в урочистому прийомі голови обласної державної адміністрації Володимира Демішкана, голови обласної ради Григорія Заболотного та міського голови  Вінниці Володимира Гройсмана ветеранів війни, керівників ветеранських організацій області.
9 Травня під час зустрічі голови обласної державної адміністрації Володимира Демішкана, голови обласної ради Григорія Заболотного, міського голови  Вінниці Володимира Гройсмана з ветеранами в обласному госпіталі для інвалідів Великої Вітчизняної війни, група активістів обласної спілки ветеранів війни в Афганістані та міської  спілки учасників бойових дій в Афганістані  привітала ветеранів зі святом Великої Перемоги, та вручили нагороди Спілки активістам ветеранського руху та медичному персоналу госпіталю.
В покладанні квітів до меморіалу Слави та святковому марші-ході на честь 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні по вул. Соборній (м. Вінниця) на чолі колони воїнів-інтернаціоналістів йшли  голова обласної спілки ветеранів війни в Афганістані Петро Кирилішин, голова спілки учасників бойових дій в Афганістані міста  Вінниця Анатолій Перебитюк, члени правління обласної Спілки.
Під час покладання квітів та проходження по центральній вулиці міста Вінниця над колоною ветеранів - «афганців» майоріли прапори Української Спілки ветеранів Афганістану, міжнародної організації «Бойове братерство без кордонів» та банер «Спілка учасників бойових дій в Афганістані м. Вінниця». Більшість ветеранів були у військовій формі з нагородами на грудях.
Представники районних організацій УСВА на території області взяли участь в урочистих заходах, які проходили в районах та містах області.
Петро КИРИЛІШИН,
голова Вінницької обласної
спілки ветеранів війни в Афганістані.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.