" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Незгасна зірка Перемоги Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41116522 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Урядовий портал
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Незгасна зірка Перемоги Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageШепетівська спілка ветеранів Афганістану ініціювала реконструкцію Вічного вогню у  міському меморіалі Слави.
Цей добрий почин підтримала районна рада ветеранів війни і праці. Із закликом належно впорядкувати місце вшанування пам’яті й подвигу захисників Вітчизни вони звернулися  до громадськості.
І ось, як результат проведеної копіткої роботи ініціаторів благої справи, 4 травня меморіал Слави постав з оновленим своїм незмінним  атрибутом – Вічним вогнем. Зірку, зроблену з чорного і  червоного каменю, що символізує печаль і  любов до рідної землі, встановили «афганці» у присутності ветеранів Великої Вітчизняної війни.
– Задум належно оформити Вічний вогонь виник з потреби часу. Та й визначна дата – 65-а річниця Перемоги – спонукала до дій, – розповідає заступник голови Шепетівської спілки ветеранів Афганістану Олександр Васильович Гуринович. – Ми знайшли тих, хто здатен оперативно й на високому художньому рівні виготовити гранітну зірку. Думаю, що обраний нами варіант є найоптимальнішим. Оскільки  вартість проекту і  робіт була у межах 6 тисяч гривень, то звернулися за допомогою  до шепетівчан, підприємців.
Відрадно, що люди відгукнулись, знайшлися ті, хто підтримав добру справу. Гроші збирали, як кажуть, по колу. Хай це були суми невеликі, та загалом вдалося здійснити задумане. Тепер, коли зірку встановлено, сподіваємось, що вона збережеться надовго, що рука вандала більше не посягне на священне місце.
Однак  меморіал Слави ще потребує реконструкції та оновлення. Для цього необхідні значні кошти, і про це має подбати, насамперед, влада.
– Зроблено дуже добру справу. Незважаючи на відомі суспільні проблеми, всежтаки знайшлися люди, які уболівають за наше минуле, славну історію нашого народу, – із хвилюванням говорить заступник голови районної організації ветеранів війни і праці, ветеран Великої Вітчизняної війни Володимир Гнатович Гнідий. – Це дійсно великий подарунок ветеранам. На душі радісно від того, що нас пам’ятають, що мирне небо сьогодення гідне тих жертв, які віддав наш народ за Перемогу, що є ті, які гідно продовжують справу  батьків і дідів.
За словами голови Шепетівської спілки ветеранів Афганістану Валерія Миколайовича Окорського, коло тих, хто матеріально підтримав ідею «афганців», було дуже широким. І з-поміж перших варто назвати директора КП «Шепетівський ремонтний завод» М. В. Жихарєва, керівника Шепетівського хлібозаводу Н. В. Грищук, депутатів районної ради Ю. А. Швачка, В. В. Фещина, керівника ЗАТ «Шепетівський гранкар’єр «Пронекс» С. М. Пилипчука, приватних підприємців Н. В. Завістовську, І. В. Володиєвича, М. Й. Роговського, О. В. Кравчука, воїна-інтернаціоналіста В. С. Пипича, парафіян церкви великомучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої  Софії. Не залишились осторонь цієї справи й депутати міської ради, які брали участь в останній сесії, на чолі з міським головою С. І. Шпільченком та багато інших, не байдужих до долі й збереження героїчної пам’яті свого народу шепетівчан.
В. НИТКА

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.