" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - НАТО скоротить контингент у Косові Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41172063 Відвідувачів
Боевое Братство
Міністерство оборони
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Укрінформ
НАТО скоротить контингент у Косові Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageАльянс має намір провести в 2010 році додаткове скорочення чисельного складу Міжнародних сили KFOR у Косові, повідомив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Андерс Фог Расмуссен. "Перший крок з питань трансформації KFOR у меншу, значно мобільнішу стримуючу силу, був вдалим. Ми маємо намір зробити наступний крок цього року", - сказав Расмуссенжурналістам у Брюсселі.
Сили KFOR під командуванням НАТО діють у Косові з літа 1999 року відповідно до резолюції N 1244 Ради Безпеки ООН і Кумановської військово-технічної угоди. Чисельність контингенту KFOR продовжує зменшуватися у зв'язку з "поліпшенням у сфері безпеки". Згідно з офіційними даними, до кінця лютого 2010 року вона доведена до 9 тисяч 923 військовослужбовців. На момент введення сили KFOR нараховували 46 тисяч осіб. Найбільшу кількість військовослужбовців надали Німеччина, США, Італія і Франція. Командує силами KFOR німецький генерал Маркус Бентлер. Контингент складається з п'яти оперативних угруповань - "Північ", "Схід", "Південь", "Захід" і "Центр".
Розміщенню міжнародного військового контингенту в Косові передували 78-денні бомбардування Сербії країнами НАТО. Північноатлантичний альянс втрутився в косовський збройний конфлікт 1998-1999 років на боці місцевих албанців, які добивалися незалежності від Сербії.
Головна мета KFOR, згідно з резолюцією РБ ООН N 1244, - "створити безпечні умови для всіх людей у Косові і сприяти безпечному поверненню всіх переміщених осіб і біженців". На сили KFOR були покладені завдання із запобігання відновленню бойових дій, підтримання в Косові безпеки, роззброєння повстанського угруповання "Визвольна армія Косова", а також надання підтримки міжнародним цивільним структурам, що діють у краї. Сили KFOR задіяні в таких сферах, як розмінування, захист нацменшин, захист пам'яток культури, забезпечення безпеки кордонів, знищення зброї, створення Сил безпеки Косова.
Вадим КОВАЛЬОВ

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.