" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Прикарпатця нагороджено відзнакою Міністра оборони Угорської народної республіки Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41168328 Відвідувачів
Укрінформ
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Прикарпатця нагороджено відзнакою Міністра оборони Угорської народної республіки Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВідзнакою Міністра оборони Угорської народної республіки «За пошукові роботи та за догляд за військовими похованнями» нагороджено керівника Івано-Франківського  музею «Герої Дніпра» Ярему Кваснюка. Нагороду вручив директор військового історичного інституту Угорської Народної Республіки генерал-лейтенант  Йожеф Холло. За всю історію незалежності нашої держави цю нагороду отримали всього шість наших співвітчизників, троє з яких мешканці в Івано-Франківська.
– Для мене це дуже велика честь – отримати таку нагороду, – зазначив керівник музею «Герої Дніпра» Ярема Кваснюк.  – І хочу запевнити угорських товаришів, що і далі  не припиню роботу із встановлення та пошуку поховань  побратимів, які загинули у Другій світовій війні.
Нагадаємо, що на основі дозволів Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті жертв війни та політичних репресій на території Прикарпаття було виконано роботи з ексгумації 16 загиблих угорських гонведів, похованих на церковному кладовищі в селі Буківна Тлумацького району. Тепер рештки військовослужбовців будуть поховані на угорському військовому цвинтарі в селі Дерцен Мукачівського району. Загалом на території Івано-Франківської області нараховується 193 одиночних і братських могил, де вважаються похованими 14699 військовослужбовців, з яких досі невідомими є 214.
Тарас ГРЕНЬ, підполковник,
Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.