" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Чемпіонат світу з п'ятиборства серед військовослужбовців Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41157469 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Укрінформ
Боевое Братство
Урядовий портал
Чемпіонат світу з п'ятиборства серед військовослужбовців Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ столиці Чеської Республіки місті Прага завершився 41-й чемпіонат світу із сучасного п’ятиборства серед військовослужбовців Міжнародної ради військового спорту.
Від України участь у змаганнях взяла делегація армійських спортсменів у складі 8 військовослужбовців і тренера команди працівника Збройних Сил України Дмитра Масіка. Керівником делегації було визначено старшого тренера команди майстрів з окремих Олімпійських видів спорту Центрального спортивного клубу Збройних Сил України майора Євгена Гехта.
За підсумками виступів на чемпіонаті світу із сучасного п’ятиборства українські спортсменки посіли 2 командне місце серед жінок.
Зокрема, право піднятися на п’єдестал пошани вибороли заслужений майстер спорту, призер Олімпійських ігор в Пекіні лейтенант Вікторія Терещук з Групи спортсменів вищої кваліфікації Управління спорту Міністерства оборони України, майстер спорту міжнародного класу працівник ЗС України Ірина Хохлова, а також майстер спорту солдат військової служби за контрактом з Центрального спортивного клубу ЗС України Наталя Левченко.
Дівчата продемонстрували високий клас і у підсумку поступились лише господаркам турніру – представницям Чехії. Третіми на турнірі були італійки.
Крім того, під час чемпіонату світу ще одного представника Збройних Сил України майстра спорту міжнародного класу майора Вадима Ткачука з Навчально-спортивної бази літніх видів спорту, що знаходиться у Львові, було нагороджено спеціальним персональним Кубком за сприяння і розвиток світового п’ятиборства у військовому спорті.
Як повідомив старший тренер команди майстрів з окремих Олімпійських видів спорту Центрального спортивного клубу Збройних Сил України майор Євген Гехт, для майора Вадима Ткачука це вже восьмий чемпіонат світу поспіль, і практично в кожному з них цей армійській спортсмен був призером.
Довідка. Міжнародна рада військового спорту (СІЗМ) – це міжнародна спортивна організація, яка відкрита збройним силам всіх країн світу. Вона складається із делегацій збройних сил країн-членів СІЗМ, які допущенні та прийняті Генеральною Асамблеєю.
Головна мета СІЗМ – розвиток дружніх відносин між військовими атлетами та збройними силами країн-членів СІЗМ; вдосконалення військової фізичної освіти та підготовки, спортивних та змагальних навичок у збройних силах держав-учасниць організації; налагодження матеріально-технічної допомоги між країнами-членами СІЗМ.
СІЗМ робить значний внесок у досягнення миру у всьому світі. Девіз СІЗМ – “Дружба через спорт”. Україна є постійним членом Міжнародної ради військового спорту з 1993 року. До складу СІЗМ входять 135 країн-членів.
Щорічно під егідою СІЗМ проводяться до 30 чемпіонатів світу серед військовослужбовців, а також більше 50 континентальних та регіональних турнірів з різних видів спорту.
Департамент преси та інформації МО
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.