" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Мир та спокій від українських фахівців Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41157086 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Укрінформ
Боевое Братство
Урядовий портал
Мир та спокій від українських фахівців Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУкраїнські миротворці продовжують виконувати завдання у складі литовської Групи з реконструкції афганської провінції Гор, що діє в рамках Міжнародних сил сприяння безпеці в Ісламській Республіці Афганістан (МССБ). Так, з травня 2010 року у складі литовського контингенту виконує завдання українська група знешкодження вибухонебезпечних предметів під командуванням майора Михайла Сокура.
Щодня група перевіряє злітно-посадкову смугу аеропорту м. Чагчаран (пункту постійної дислокації литовського контингенту) та дорогу на наявність вибухонебезпечних пристроїв, встановлює сигнальні міни уздовж огорожі базового табору, знищує вибухонебезпечні предмети, проводить заняття з мінної безпеки з особовим складом афганської поліції, бере участь у патрулюваннях зони відповідальності тощо.
З перших днів підготовка та діяльність українських військових саперів були високо оцінені командуванням литовських сил.
За період з кінця травня по червень 2010 року групою знищено близько 200 одиниць вибухонебезпечних предметів, включаючи авіаційні бомби, реактивні і фугасні снаряди, мінометні міни та близько 9000 набоїв для стрілецької зброї.
Цінують й українських військових лікарів. Окрім виконання свого основного завдання — медичного забезпечення персоналу МССБ — вони також надають допомогу місцевому населенню та місцевим закладам охорони здоров'я. Тільки протягом червня українські лікарі прийняли 364 пацієнти, з яких 165 мешканців провінції Гор (на знімку). До речі, нещодавно в місцевому госпіталі міста Чагчаран пройшла консультативно-дорадча конференція з представниками департаменту охорони здоров'я провінції Гор за участю українського військового хірурга підполковника медичної служби Андрія Бондаревського.
Головними питаннями під час конференції були: вакцинація поліомієліту, профілактика туберкульозу, шляхи покращання санітарно-гігієнічного стану місцевої лікарні. Наш офіцер підготував доповідь із зазначених питань, надав конкретні рекомендації та практичні поради афганським колегам, повідомляє Департамент преси та інформації МО України.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.