" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Наші в Афганістані Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41067344 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Урядовий портал
Укрінформ
Міністерство оборони
Наші в Афганістані Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУкраїнські військові лікарі зі складу литовської Групи з відновлення провінції Гор Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані продовжують надавати кваліфіковану медичну допомогу як миротворцям з інших миротворчих контингентів, так і мирним афганцям.
Так, днями на прохання головного лікаря лікарні м.Чагчаран офіцери медичної служби підполковник Андрій Бондаревський, капітан Андрій Безручко та майор Віталій Добровольський разом з афганськими колегами провели складну хірургічну операцію 19-річному місцевому жителю, який потрапив у дорожньо-транспортну пригоду і перебував у вкрай важкому стані.
В ході операції українські військові лікарі видалили потерпілому пошкоджену селезінку та зупинили внутрішньочеревну кровотечу. Завдяки оперативним та високопрофесійним діям українських військових лікарів молодому афганцю вдалося врятувати життя.
Також вже пішли на поправку ще два маленьких пацієнти наших військових лікарів. Так, після інтенсивного майже місячного лікування значно покращився стан 3-річної дівчинки, яка отримала важкий опік верхньої кінцівки, та 8-річного хлопчика з порушеною внаслідок травми функцією лівої руки. Обидві дитини свого часу були прооперовані українськими військовими лікарями.
Крім безпосередньої участі у лікуванні хворих місцевих мешканців, підполковник Андрій Бондаревський, капітан Андрій Безручко та майор Віталій Добровольський проводять велику роботу з надання методичної допомоги лікарям лікарні м.Чагчаран.
Не менш інтенсивно виконують завдання й інші офіцери українського миротворчого персоналу зі складу литовської Групи з відновлення провінції Гор Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані.
Так, нещодавно українські офіцери майори Олександр Мізенін та Михайло Сокур, старший лейтенант Євген Клюєв та молодший сержант Микола Возовик провели патрулювання району Сагхар. Тут наші офіцери перевірили готовність району до місцевих виборів та хід виконання проектів з реконструкції і розвитку провінції, а також провели заняття з професійної підготовки з особовим складом місцевої поліції.
А під час патрулювання району Чахар Сада капітан Богдан Глуховатий виявив та знешкодив 107-міліметровий авіаційний снаряд.
Департамент преси та інформації МО
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.