" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Завершилася чергова ротація національного миротворчого контингенту у Косові Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41061441 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Урядовий портал
Міністерство оборони
Боевое Братство
Завершилася чергова ротація національного миротворчого контингенту у Косові Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image18 серпня, на залізничну станцію “Київ-пасажирський” прибув потяг з останньою групою українських військовослужбовців, які протягом 8 місяців виконували миротворчі завдання у складі багатонаціональної бойової групи “East” сил КФОР Косовому.
У столиці України, на Південному залізничному вокзалі миротворців 13-ї ротації зустріли перший заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Анатолій Пушняков, тимчасово виконуючий обов’язки командувача Об’єднаного оперативного командування Збройних Сил України генерал-майор Олександр Сирський, рідні і близькі миротворців.
За словами командира національного миротворчого контингенту 13-ї ротації підполковника В’ячеслава Андрушка, українські військові у складі багатонаціональної бойової групи “East” виконували завдання разом з американцями, турками, поляками та португальцями.
– Протягом перебування на Балканах український контингент виконував багато функцій, основними з яких були здійснення патрулювання у зоні відповідальності, охорона комунікаційних центрів, несення служби, в тому числі на кордоні між Македонією та Косовим, – розповів командир національного миротворчого контингенту підполковник В’ячеслав Андрушко.
Він також підкреслив, що особовий склад українського миротворчого контингенту повернувся додому здоровим та у повному складі, виконавши всі завдання, які перед ним стояли.
Варто додати, що серед тих, хто сьогодні повернувся до України, – майор Валерія Парада, яка вперше представляла жінок-офіцерів Збройних Сил України у штабі сил КФОР. Ця ротація в Косовому для майора Валерії Паради була вже третьою, до цього вона виконувала миротворчі завдання у Лівані та Іраку.
Цього ж дня особовий склад українського миротворчого контингенту 13-ї ротації автомобільним транспортом було доставлено до пункту постійної дислокації у місті Житомир.
Загалом чергова ротація українського національного контингенту у Косовому була проведена у 3 етапи. До цього з Балкан в Україну залізничним транспортом було перевезено 98 миротворців, а також доставлено військову техніку та майно батальйону.
Довідка. На сьогодні на Балканах продовжують виконувати миротворчі завдання 125 військовослужбовців 79-ї окремої аеромобільної бригади Командування Сухопутних військ Збройних Сил України. Командиром нової – 14-ї – ротації українського миротворчого контингенту багатонаціональної бойової групи “East” сил КФОР у Косовому є майор Олександр Луценко.
Департамент преси та інформації МО
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.