" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - 27-й чемпіонат світу з боротьби серед військовослужбовців Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41061223 Відвідувачів
Укрінформ
Урядовий портал
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
27-й чемпіонат світу з боротьби серед військовослужбовців Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ фінському місті Лахті завершився 27-й чемпіонат світу з боротьби серед військовослужбовців СІЗМ.
За його результатами спортсмени Збройних Сил України здобули 6 медалей різного ґатунку, що дозволило їм посісти 1-ше командне місце з греко-римської боротьби та 3-тє місце в загальнокомандному заліку серед 22 країн-учасниць.
Так, у змаганнях з вільної боротьби “бронза” на рахунку представника Центрального спортивного клубу ЗС України солдата строкової служби Шаміля Дебірова, який виступав у ваговій категорії 96 кілограмів.
Решту нагород вибороли борці греко-римського стилю. Зокрема, “золото” чемпіонату світу серед військовослужбовців здобули представники Центрального спортивного клубу ЗС України солдат військової служби за контрактом Данило Кримов (вагова категорія до 60 кілограмів), солдат строкової служби Олександр Шишман (84 кілограми) та старшина військової служби за контрактом Сергій Руденко (96 кілограмів).
Бронзові нагороди – також в активі представників Центрального спортивного клубу ЗС України: солдата військової служби за контрактом Дениса Дем’янкова (вагова категорія 66 кілограмів) та молодшого сержанта військової служби за контрактом Олександра Чернецького (120 кілограмів).
Таким чином, українська армійська збірна з греко-римського стилю виборола 1-ше командне місце серед 22 країн, обійшовши при цьому потужну збірну Ірану, яка поступилася нашим хлопцям 2 балами.
А в загальнокомандному заліку, так званому Кубку Націй, за результатами з обох видів боротьби (вільній та греко-римській) наші військові спортсмени посіли 3-тє місце.
Варто зазначити, що крім безпосередньо спортивних змагань наша делегація брала активну участь у різних заходах, зокрема, зустрічах, екскурсіях і прийомах. Так, керівник делегації від збірної України – заступник начальника Центрального спортивного клубу Збройних Сил України підполковник Анатолій Пелих побував на прийомі мера міста Лахті. В ході заходу міський голова Лахті висловив захоплення українськими борцями. Також сторони обмінялися пам’ятними сувенірами.
За словами керівника делегації від Збройних Сил України підполковника Анатолія Пелиха, змагання були організовані і проведені на високому рівні. Він також висловив переконання у тому, що з поставленими завданнями наша армійська збірна впоралася, виступила достойно та результативно.
– Чого варті лише перемоги Данила Кримова та Олександра Шишмана, які абсолютно усі свої сутички на борівському килимі вигравали у своїх суперників “в нуль” і не програли жодного балу, – наголосив він.
Підполковник Анатолій Пелих також відзначив плідну роботу армійських тренерів-єдиноборців майора Андрія Парталяна та капітана Сергія Чижова.
Довідка. Міжнародна Рада Військового Спорту (СІЗМ) – це міжнародна спортивна організація, яка відкрита збройним силам всіх країн світу. Вона складається із делегацій збройних сил країн-членів СІЗМ, ялі допущенні та прийняті Генеральною Асамблеєю.
Головна мета СІЗМ – розвиток дружніх відносин між військовими атлетами та збройними силами країн-членів СІЗМ; вдосконалення військової фізичної освіти та підготовки, спортивних та змагальних навичок у збройних силах держав-учасниць організації; налагодження матеріально-технічної допомоги між країнами-членами СІЗМ.
СІЗМ робить значний внесок у досягнення миру у всьому світі. Девіз СІЗМ – “Дружба через спорт”. Україна є постійним членом Міжнародної Ради Військового Спорту з 1993 року. До складу СІЗМ входять 135 країн-членів.
Щорічно під егідою СІЗМ проводяться до 30 чемпіонатів світу серед військовослужбовців, а також більше 50 континентальних та регіональних турнірів з різних видів спорту.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.