" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Стабілізаційну операцію завершено Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41075568 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Стабілізаційну операцію завершено Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageПрезидент Барак Обама у спеціальному телезверненні, яке транслювали всі американські телеканали, включаючи CNN, офіційно оголосив про завершення військової місії США в Іраку.
«Операція «Свобода Іраку» завершена, — сказав президент США. — Тепер народ Іраку несе відповідальність за безпеку своєї країни. Це був важливий розділ в історії як США, так і Іраку. Ми впоралися з узятою на себе відповідальністю, проте настав час перегорнути сторінку».
Барак Обома також закликав іракців якнайшвидше сформувати уряд, який представлятиме інтереси і користуватиметься підтримкою всіх верств населення. При цьому він наголосив, що США стануть надійним партнером такого уряду. «Закінчилася військова операція, але не наша зацікавленість у долі Іраку», — сказав американський президент.
Обама визнав, що ситуація в Іраку найближчим часом залишатиметься нестабільною. «Екстремісти продовжать підривати бомби, нападати на мирне населення і намагатимуться розпалити ворожнечу», — сказав він, додавши, що іракці не повинні допустити, щоб «терористи» ставили під загрозу їхнє майбутнє.
Аналітики CNN, коментуючи телезвернення Обами, звертають особливу увагу на той факт, що чинний президент США не оголосив про перемогу у війні і не дав жодних оцінок діям свого попередника — Джорджа Буша-молодшого, який ухвалив рішення про початок цієї військової кампанії.
«Перегорнувши сторінку» і закінчивши війну в Іраку, США необхідно зайнятися вирішенням внутрішніх проблем, передусім економічних. Ми повинні розуміти, що потужність і вплив нашої нації за кордоном, бажання Америки поширювати по всьому світу демократичні цінності повинні грунтуватися на міцному фундаменті національного процвітання», — пояснює Обама.
Президент США висловив упевненість у тому, що, вирішуючи проблеми національної економіки, пересічні американці виявлять «таку ж енергію, силу характеру і наполегливість, як і наші військовослужбовці».
Барак Обама нагадав, що завершення військової операції в Іраку було ключовим пунктом його передвиборної програми, і він виконав свою обіцянку. Тепер своєю головною метою на посту лідера США він вважає поліпшення економічної ситуації. За словами Обами, він має намір зосередитися на зміцненні середнього класу в країні, удосконаленні системи освіти, боротьбі з безробіттям і підвищенні конкурентоспроможності економіки США.
З початку військових дій 20 березня 2003 року в Іраку загинули 4421 військовослужбовець США і приблизно тисяча цивільних фахівців-американців. Максимальна чисельність американського контингенту в Іраку за час проведення військової операції становила 170 тисяч осіб.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.