" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Свято «афганської» пісні у Вінниці Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41075591 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Свято «афганської» пісні у Вінниці Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image18 – 19 вересня у Вінниці пройшов перший Міжнародний фестиваль «афганської»  та військово-патріотичної пісні «Дорога надії – 2010».
Організаторами фестивалю виступили - Вінницька міська рада на чолі із міським головою Володимиром Гройсманом, та Вінницька міська організація  ветеранів війни в Афганістані – голова Анатолій Перебетюк.
У фестивалі приймали участь 30 конкурсантів з Києва, Вінниці, Львова, Одеси, Херсона, Запоріжжя, Полтави, Черкас, Харкова, Севастополя, Кишинева (Молдова) і Рибниці (Придністров’я).
За рішенням журі фестивалю, ( голова – Віталій Газінський, народний артист України, професор; співголова – Анатолій Перебетюк; члени журі – Станіслав Гординський, заслужений артист України, композитор, співак, директор училища культури і мистецтв ім. М. Леонтовича; Анатолій Левицький, заслужений працівник культури, директор Вінницької обласної філармонії; Геннадій Білявський, співак, композитор; Ірина Френкель, заслужена артистка України, начальник управління культури міської ради; Галина Надоленко, заступник начальника управління культури міської ради; Максим Філанчук, лауреат І Всеукраїнського конкурсу естради, директор Центру концертних та фестивальних програм; Олесь Коляда, заслужений діяч культури України, композитор) лауреатами фестивалю стали сім його учасників.
 Гран-прі отримав Олег Смоловик  (Полтава), учасник бойових дій в Афганістані 1986 – 1989 роки, автор і виконавець пісень. Перше місце зайняв Сергій Котляревський (Вінниця), учасник бойових дій в Афганістані, автор і виконавець пісень, лауреат вітчизняних та міжнародних конкурсів. Друге місце присуджено Леоніду Мухіну  (Київ). учасник бойових дій в Афганістані 1984 – 1985 роки,лауреат фестивалю авторської пісні, який проводився у Вінниці 1989 року. Третє місце посіли Олександр Бабенко (Черкаси), учасник бойових дій у Лівії,   автор і виконавець пісень та Юрій Бичковський (Херсон), учасник бойових дій в Афганістані 1984 – 1985 роки  і 1987 – 1988 роки. Приз глядацьких симпатій отримали також два учасники - група «Перевал» (Вінниця), у складі чотирьох учасників бойових дій в Афганістані: Юрій Воєводін, Олександр Скрипник, Олег Савицький та Олександр Ніколаєнко. А також Іван Шерстюк (Львів), випускник інституту Сухопутних військ, лейтенант, автор і виконавець пісень. Кожен із переможців отримав відповідну грошову премію та пам’ятний подарунок від міської адміністрації. А кожен конкурсант також отримав пам’ятний подарунок та диплом фестивалю.
У гала-концерті окрім лауреатів прийняли участь Наталя Ахметова (Севастополь) член Севастопольської міської організації УСВА, член конгресу літераторів України, автор і виконавець пісень. Олександр Брагін (Одеса), учасник бойових дій в Афганістані 1980 -1981 роки, автор і виконавець пісень.
З окремими концертними програмами виступили гості фестивалю – це гурт «Долг» з Тернополя та легендарна група «Голубые береты»  з  Москви.
Проведений  фестиваль став справжнім пісенним святом для мешканців Вінниці, та учасників бойових дій в Афганістані, які приїхали до міста над Бугом з усіх районів області,  багатьох міст України та із-за її меж.

Никифор ЛИСИЦЯ.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.