" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Кримінальну справу наших миротворців передано Генпрокуратури України Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41068261 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Урядовий портал
Укрінформ
Міністерство оборони
Кримінальну справу наших миротворців передано Генпрокуратури України Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageДеякі вітчизняні засоби масової інформації повідомили про те, що у Міністерстві оборони України нібито відсутні будь-які офіційні документи від командування багатонаціональних сил KFOR про скоєння військовослужбовцями українського миротворчого контингенту у Косовому правопорушень, пов’язаних з використанням пально-мастильних матеріалів.    
Департамент преси та зв’язків із засобами масової інформації Міністерства оборони України повідомляє, що ця інформація не відповідає дійсності.
У вересні 2009 року командувачем багатонаціональних сил KFOR у Косовому генералом Бундесверу Маркусом Бентлером було передано тодішньому командувачу Об’єднаного оперативного командування Збройних Сил України генерал-лейтенанту Володимиру Можаровському, який перебував з робочою поїздкою у Косовому, офіційного листа, в якому було зазначено про наявність ознак правопорушень, пов’язаних з використанням пально-мастильних матеріалів, допущених військовослужбовцями українського миротворчого контингенту, та інших правопорушень.
Міністром оборони України Військовій службі правопорядку у Збройних Силах України було доручено провести перевірку, викладених у листі фактів.
За результатами розгляду фактів, викладених у офіційному листі, та отриманих матеріалів службового розслідування, проведеного командуванням сил KFOR, начальником управління дізнання – заступником начальника Головного управління Військової служби правопорядку у Збройних Силах України полковником юстиції Володимиром Гуцолом було порушено кримінальну справу за ознаками ч.1 ст.366 “Підробка документів” та ч.1 ст.423 “Зловживання службовим становищем” Кримінального кодексу України.
На даний час матеріали кримінальної справи передані до Генеральної прокуратури України для проведення досудового слідства.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.