" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Щодо Міністерства у справах ветеранів військової служби США Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40988725 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Щодо Міністерства у справах ветеранів військової служби США Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВідвідувачів нашого сайту постійно цікавить офіційна інформація щодо державної виконавчої структури США, яка забезпечує захист ветеранів. Дехто навіть називає домислами той факт, який інколи зустрічається в матеріалах УСВА аналітичного характеру. Тож компетентно.
Міністерство у справах ветеранів військової служби США, далі -Міністерство, (Department of Veterans Affairs) є державним органом виконавчої влади США, який в межах своєї компетенції спільно з Міністерством оборони та Міністерством охорони здоров'я та соціального забезпечення США здійснює діяльність у сфері соціального забезпечення та захисту ветеранів військової служби, членів їх родин та осіб, що перебувають на їх утриманні (у тому числі загиблих військовослужбовців).
Міністерство є правонаступником Адміністрації з питань ветеранів США, яке було утворено 21 липня 1930 року, як окремий державний орган на виконання Виконавчого наказу Президента США № 5398 (President by Executive Order 5398).
15 березня 1989 року Адміністрація набула статус федерального Міністерства США відповідно до прийнятих поправок до чинного законодавства США (Public Law № 100-527).
До складу Міністерства входять такі основні департаменти/адміністрації (Administrations):
1. Адміністрація з питань медичного забезпечення {Veterans Health Administration);
2. Адміністрація з питань пільг та привілеїв (Veterans Benefits Administration);
3. Адміністрація у похоронних справах та з питань утримання місць поховання ветеранів військової служби (National Cemetery Administration, має статус «Національної»).
У структурі Міністерства діють також апарати заступників та помічників міністра з наступних питань: фінансів і планування, інформаційних ресурсів та менеджменту, кадрової політики та адміністративних питань, зв'язків з ветеранами, координації соціальних програм, закупівель та споруджень, зв'язків з Конгресом та громадськістю, а також низка інших адміністративних підрозділів (офісів), які сприяють рішенню питань забезпечення ветеранів військової служби, у тому числі: генеральної інспекції, бюджетно-фінансової служби, матеріально-технічні та логістичні, по зв'язкам з бізнесовими структурами, юридичних питань, розгляду скарг та заяв, безпеки та захисту тощо (організаційна структура на рисунку).
Міністерство є другим у системі федерального уряду США за чисельністю персоналу, кількість якого, станом на 2008 рік, становила 278,565 тис. державних службовців та працівників.
До складу Центрального апарата Міністерства входить більше 1,5% від загальної кількості співробітників відомства, водночас інші співробітники Міністерства працюють у регіональних органах, які існують у кожному штаті країни перебування.
Центральний апарат Міністерства розташовано у Вашингтоні.
Міністром у справах ветеранів військової служби США є колишній Начальник штабу СВ ЗС США генерал (у відставці) Ерік Шинсекі (U.S. Army General (Retired) Eric K. Shinseki), якого було призначено на посаду міністра 21 січня 2009 року.
Заступником міністра є Скот Голд (W. Scott Gould, Deputy Secretary of the Department of Veterans Affairs); начальником штабу - Джон Гінгріч (John R. Gingrich was appointed Chief of Staff for the Department of Veterans Affairs).
За офіційними даними, послугами Міністерства користується або мають право користуватися близько 25 млн. ветеранів військової служби середній вік яких становить 60 років, а також більш ніж 30 млн. членів їхніх родин та утриманців.
Міністерству належить 153 госпітальних установи, 895 поліклініки і амбулаторії, 125 цвинтарів, а також інші федеральні земельні ділянки та об'єкти нерухомості.
У рамках своїх повноважень Міністерство веде базу даних громадян США, які проходили військову службу у збройних силах держави у воєнний час або, які брали участь у збройних конфліктах, включаючи ветеранів, що проживають поза межами США. Ветерани збройних сил, які проходили дійсну військову службу тільки в мирний час, мають також право на отримання окремих пільг та привілеїв, які надаються учасникам воєн, та збройних конфліктів.
Довідково: відповідно до чинного законодавства США ветеранам військової служби надаються наступні пільги:
виплата допомоги за інвалідністю;
реалізація програми професійної реабілітації;
надання допомоги в одержанні освіти;
психотерапевтична допомога ветеранам війни у В'єтнамі;
надання допомоги при працевлаштуванні;
виплата допомоги з безробіття;
здійснення на пільгових умовах медичного обслуговування, страхування життя, надання позичок на будівництво житла, організація поховань, інші послуги. Зазначені види матеріального забезпечення затверджуються Конгресом США.

У федеральному бюджеті 2009 ф.р. на фінансування діяльності Міністерства та належних відомству програм було виділено приблизно 88 млрд. дол. США. з яких до 95% коштів спрямовуються на прямі
виплати ветеранам військової служби та забезпечення їхніх пільг та привілеїв.
Крім цього, відповідно до затвердженого Конгресом США на початку 2009 року Плану Адміністрації Президента США Б. Обами «Щодо стимулювання американської економіки і виведення її з рецесії» (Plan For The American Recovery And Reinvestment Act of 2009), на фінансування програм у рамках діяльності Міністерства (утримання та оновлення медичних закладів, національних цвинтарів тощо) виділено приблизно 1,5 млрд. дол. США.
У 2010 ф.р. на програми соціального забезпечення та захисту ветеранів військової служби сплановано 112 млрд. дол. США (на 15% більш ніж у 2009 році).

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.