" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Про зарубіжні державні структури у справах ветеранів Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40994079 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Міністерство оборони
Про зарубіжні державні структури у справах ветеранів Надрукувати Надіслати електронною поштою
На запити ветеранської спільноти продовжуємо висвітлення діяльності державних  структур у справах ветеранів в зарубіжних країнах.
Канада
На теперішній час в Канаді справи ветеранів військової служби перебувають у сфері відповідальності наступних державних структур:
Міністерства у справах ветеранів (Department of Veterans Affairs), яке підпорядковується Міністру у справах ветеранів (Minister of Veterans Affairs);
Апеляційна рада з питань огляду в справах ветеранів (Veterans Review and Appeal Board), яка підпорядковується Парламенту через Міністра у справах ветеранів;
Офіс омбудсмана ветеранів (Office of the Veterans Ombudsman) , який також підпорядковується Парламенту через Міністра у справах ветеранів. Розбирає скарги приватних осіб на різні організації у справах ветеранів.
Міністерство у справах ветеранів (далі - МСВ) складається із трьох управлінь та п'яти служб, які підпорядковуються Заступнику Міністра у справах ветеранів.
До складу управлінь МСВ входять:
Управління надання послуг та церемоніалу (Service Delivery & Commemoration Branch);
Управління політичних програм та партнерства (Policy Program & Partnerships);
Управління корпоративних послуг (Corporate Services Branch).
До складу служб МСВ входять:
Служба аудиту та оцінок (Audit and Evaluation);
Бюро адвокатів з пенсійних питань (Bureau of Pensions Advocates);
Служба зв'язку (Communications);
Відомчий секретаріат і служба політичної координації (Departmental Secretariat and Policy Coordination);
Служба кадрової політики (Human Resources).
Кожна служба МСВ, як правило, очолюється генеральним директором, який підпорядковується заступнику міністра МСВ.   '
Управління надання послуг та церемоніалу МСВ відповідає за надання пільг та послуг, а також для забезпечення соціальної та економічної підтримки ветеранам, які її потребують та іншим клієнтам МСВ і членів їхніх сімей. Крім цього, здійснює церемоніальні заходи для вшанування пам'яті загиблим.
Управління політичних програм та партнерства МСВ
забезпечує відповідність діючих програм та політики щодо ветеранів поточним і майбутнім потребам МСВ. Крім цього, відповідає за розвиток стратегічного партнерства між усіма членами співтовариства організацій у справах ветеранів.
Управління корпоративних послуг МСВ відповідає за забезпечення ефективного використання та захист фінансових, матеріальних та інформаційно-технологічних ресурсів. Також займається угодами з питань приватної власності на землю за участю ветеранів і допомагає ветеранам врегульовувати питання відповідно до положень Закону про землю ветеранів (Veterans' Land Act). Крім цього, зазначена служба опікується питанням працевлаштування ветеранів, надає їм послуги фото - та відеозйомки; вивчення іноземних мов, організації відеоконференцій; допомагає спланувати бізнес; вирішити питання безпеки та дій у надзвичайних ситуаціях; контролює стандарти послуг та організовує захист приватної інформації ветеранів від несанкціонованого доступу.
Служба кадрової політики забезпечує широкий спектр стратегічних та оперативних порад і послуг для всіх організацій у справах ветеранів військової служби, а саме: планування та ресурсне забезпечення в галузі кадрів (добір, комплектування, нагородження, реалізація програми допомоги працівникам; врегулювання трудових відносин та спорів, вирішення конфліктних ситуацій та контроль виплат компенсацій.
Бюро адвокатів з пенсійних питань забезпечує безкоштовні консультативні послуги ветеранам із питань соціального захисту.
Служба аудиту та оцінок забезпечує контроль використання ресурсів за стандартами "ISO 9001" (Quality Management System).
Служба зв'язку МСВ виконує функцію зв'язку із громадськістю.
Відомчий Секретаріат очолює генеральний директор, який підпорядковується Заступнику Міністра. Головний Офіс у справах ветеранів розташований в м. Оттаві, а регіональний офіс в Шарлоттаун.
Відомчий секретаріат і служба політичної координації МСВ
відповідає за забезпечення виконання службових обов'язків заступника міністра та міністра у справах ветеранів. Це включає підтримку участі міністра в засіданнях уряду, реалізацію законодавчих ініціатив. Секретаріат відповідає за взаємодію із іншими міністерствами, парламентський зв'язок, зокрема, слухання в комітетах, а також координацію брифінгів, ведення службової переписки та ін.
Міністр у справах ветеранів входить до складу Кабінету Міністрів. Ця посада була створена у 1944 році. Міністерство Канади у справах ветеранів було відокремлено зі складу міністерства пенсійного забезпечення та охорони здоров'я і займається питаннями соціального забезпечення ветеранів війни, у тому числі ветеранів військової служби.
Серед основних пріоритетів МСВ є сприяння реінтеграції демобілізованих військовослужбовців до цивільного життя та допомога їм у питаннях забезпечення охорони здоров'я, освіти, зайнятості, надання позик, виплата пенсій та ін. На теперішній час МСВ у значній мірі відповідає за дієвість системи соціального захисту ветеранів через існуючі державні механізми, а саме: Канадську пенсійну комісію, Апеляційне правління ветеранів війни та Бюро адвокатів з пенсійних питань.
Статус ветеранів в Канаді мають: особовий склад ЗС Канади та Комерційного флоту із числа тих, хто брав участь в Першій світовій війні, Другій світовій війні або корейській війні; окремі цивільні особи, які брали участь у бойових діях; колишні військовослужбовці ЗС (зокрема ті, хто служив у спеціальних підрозділах) і Королівської канадської кінної поліції; утриманці військового та цивільного персоналу, які втратили життя під час виконання службових обов'язків.
У 2005 році уряд Канади розробив Закон про соціальний захист ветеранів (The Canadian Forces Members and Veterans Reestablishment and Compensation Act, далі - Закон). Зокрема, цим законом передбачається: надання послуг щодо працевлаштування; виплати по нездатності та інші пільги; страхування здоров'я; реабілітаційні послуги; фінансові виплати; система підтримки сімей військовослужбовців.
Зазначений Закон у 2006, 2007, 2008, та 2009 роках отримав нові редакції. Мета опрацювання нових редакцій - подальше удосконалення системи соціального захисту ветеранів. Так, на підставі редакції Закону 2007  року була  створена  Нова  група  радників у
справах ветеранів (New Veterans Charter Advisory Group, далі -NVCAG), що отримала повноваження проводити незалежний огляд і забезпечувати експертну оцінку з питань удосконалення системи соціального захисту ветеранів. На теперішній час до складу NVCAG входить 18 членів, а саме: Голова NVCAG, Представник організації ветеранів СВ, ВМС, ВПС ЗС Канади; Представник Королівського канадського легіону; Голова ради з питань особливих потреб ветеранів; Представник Асоціації ветеранів війни в Перській затоці; Представник ветеранів Канадської королівської кінної поліції; Представник організаційного комітету з питань зв'язку зі ЗС Канади; Представник комітету членів сімей військовослужбовців; Голова дорадчого комітету з питань ментального здоров'я; Голова дорадчого комітету з питань геронтології; Представник Національного комітету асоціації ветеранів; Директор спеціальної психологічної групи; Представник Асоціації канадських ветеранів - миротворців; Представник групи колишніх вищих посадовців ЗС Канади; Представник асоціації ветеранів Королівської канадської кінної поліції; Представник університету Трент; Представник Асоціації канадських ветеранів - миротворців ООН; Представник дослідницького інституту у справах інвалідів.

Австралія

Австралія має широку законодавчу базу по соціальному захисту та реабілітації ветеранів військової служби, а також інвалідів. Так, станом на теперішній час прийнято: "Акт про інтеграцію інвалідів", "Акт про турботу за інвалідами", "Акт про медичне обслуговування жертв війни та бойових дій", загальний закон про соціальне страхування, закон про надання допомоги при працевлаштуванні.
Діяльність державних структур у справах ветеранів військової служби в Австралії підпорядкована Міністерству зі справ ветеранів. Зокрема, Міністерство зі справ ветеранів надає сприяння членам співтовариства ветеранів та колишнім військовослужбовцям Австралії, їх вдовам (вдівцям) через програми за доглядом по компенсації, а також через служби святкування пам'ятних дат.
Основними напрямками діяльності зазначеного міністерства є:
виплата компенсацій та пенсій
організація допомоги і догляду за ветеранами та інвалідами;
надання медичного лікування, консультативна допомога тощо.
В свою чергу, Міністерство зі справ ветеранів Австралії організовує свою діяльність через відповідні урядові організації та громадські асоціації, зокрема, через комісію з питань репатріації, військову комісію з реабілітації і компенсації, що безпосередньо знаходиться у підпорядкуванні Міністерства оборони, наглядацьку раду ветеранів, дитячі загальноосвітні ради ветеранів, офіс австралійських ритуальних послуг.
Крім того, в Австралії організатором діяльності по соціальному захисту ветеранів (інвалідів війни) є міністерство соціальних справ та провінційні агентства зі справ ветеранів. Водночас, діє два координуючих органи, членами яких є представники федеральних та регіональних урядів, професійних асоціацій, страхових організацій, громадських організацій ветеранів. Основною сферою їх діяльності є надання консультативних послуг апарату міністерства. Кожне провінційне управління має комісію по реабілітації ветеранів (інвалідів).

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.