Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40972216 Відвідувачів
Боевое Братство
Урядовий портал
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Міністерство оборони
Злочинність у силових структурах Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageКорупція і позастатутні стосунки, крадіжки зброї та боєприпасів, зловживання владою і хабарництво міцно прижилися майже в усіх військових формуваннях нашої країни.
«На жаль, ні Збройні сили, ні жодне інше силове відомство України не можуть сьогодні похвалитися зразковою дисципліною, дотриманням в частинах і підрозділах статутного порядку, - розповідає перший заступник начальника Головного управління військових прокуратур Генеральної прокуратури України, заслужений юрист України, генерал-майор юстиції Василь Козачук. - Уся різниця, за великим рахунком, у кількості злочинів і правопорушень, скоєних у тому чи іншому відомстві».
Пальма першості тут належить 30 України. Так, якщо протягом 8 місяців минулого року в них було виявлено 503 особи, які скоїли злочини, то за аналогічний період 2010-го - 520, правда, кількість офіцерів, причетних до них, зменшилася на 27 осіб. Натомість на 20 осіб збільшилася чисельність прапорщиків, мічманів та військовослужбовців за контрактом, які порушили закон.
Заради справедливості варто зазначити, що «армія» порушників законів зросла і в Державній прикордонній службі, і у Внутрішніх військах МВС України.
Незважаючи на жорсткі вимоги командування до командирів частин і підрозділів щодо збереження здоров'я і життя підлеглих, за останні 19 років із життя пішли сотні, якщо не тисячі українських військовослужбовців. Жодне військове формування не може похвалитися, що всі воїни повернулися до рідних домівок живими й здоровими.
Не став винятком і 2010 р. Протягом 8 місяців цього року в результаті скоєння злочинів загинуло 7 осіб, в тому числі 2 від насильства командирів і товаришів по службі. Правда, за такий же період минулого року пішли з життя 15 військовослужбовців.
«Насторожує той факт, що останнім часом побільшало злочинів, скоєних у військових формуваннях держави. Якщо, скажімо, за 8 місяців минулого року було зареєстровано 585 злочинів, то в цьому - 686. При цьому зросла кількість тяжких та особливо тяжких на 4%, пов'язаних із заволодінням майном - на 53%, зловживанням владою - на 100%, проти власності - на 22%. Більше стали ухилятися від військової служби на 29%, порушувати статутні правила взаємовідносин - на 29%.
Корупція, яка так міцно увійшла в усі сфери нашого життя, не обійшла і військо. Причому в різних сферах діяльності. Наприклад, нещодавно військовою прокуратурою Миколаївського гарнізону порушено кримінальну справу проти посадових осіб ТОВ «Торговельний дім «Арсенал» та ЗАТ «ГМК-Україна», які за сприяння окремих посадовців МО України, використовуючи угоду про будівництво 26-квартирного будинку в місті Первомайську, незаконно отримали кредит на суму майже в 2 млн грн. І передали зазначений будинок, який належав військовому відомству, в іпотеку одного з банків. Цим самим вони завдали державі збитків майже на 2 млн грн.
Директор одного з державних підприємств МО спільно з головним бухгалтером протягом кількох років навмисне створювали безпідставну кредиторську заборгованість свого підприємства перед одним із відкритих акціонерних товариств, яка склала 987 тис. грн. Ці кошти як пайову частку вони перевели згаданому ВАТ на спорудження ЗО квартир. Як з'ясувалося, власником цього товариства був директор державного підприємства.
Перелік подібних фактів, на жаль, можна продовжувати. Досить показовим є приклад полковника М. - керівника одного зі структурних підрозділів МО України. Незадовго до звільнення він вирішив зірвати своєрідний джекпот, вимагаючи від ділових партнерів хабара в розмірі кількох мільйонів гривень. Однак оборудку здійснити не вдалося, і в даний час він перебуває у місцях позбавлення волі.
Image
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.


Украинская Баннерная Сеть
Защитники родины - Сайт о русских солдатах. Сервис авто регистрации в
каталогах, статьи про раскрутку сайтов, web дизайн, flash,
photoshop, хостинг, рассылки; форум, баннерная сеть, каталог
сайтов, услуги продвижения и рекламы сайтов