" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - П'ючи чай, треба сміятися Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41264512 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Урядовий портал
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
П'ючи чай, треба сміятися Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageПерсональну виставку своїх карикатур відкрив житомирянин Василь Вознюк. Він відомий як головний художник «Асоціації КВК України», а ще — завдяки своїм шаржам на політиків піц час ток-шоу на одному з телеканалів України. Василь є арт-дирекгором Міжнародного фестивалю екранних мистецтв «Кінотур», який проводять «афганці». Він — дійсний член Міжнародної організації з захисту прав карикатуристів, Міжнародної організації захисту свободи слова «Репортери без кордонів». Не раз був лауреатом міжнародних конкурсів карикатур.
Цього разу виставка його робіт має загадкову назву «НеЧАЙянно-негадано». Насправді все просто: магазин «ЧайОнія», де покупцям пропонують півтори сотні найменувань кави й більше семи десятків — чаю, вирішив знайомити кавоманів і чаєманів з роботами художників, фотографів, інших творчих людей. Цикл цього творчого спілкування і відкрила персональна виставка Василя Вознюка. Сам художник про ідею виставки своїх робіт сказав так:
— Якщо в Ізраїлі є стіна плачу, то чому б нам не мати стіну сміху.
Він розповів про те, як народжуються ідеї карикатур. Наприклад, про те, як винайшов «вічний двигун». Спиртне пили і питимуть, тож до склянки треба приєднати турбіну: як наливатимуть — вона крутитиметься й вироблятиме струм...
До речі, карикатурист придумав новий напрям у створенні шаржів. Він малює, маючи перед собою тільки підпис людини. Керівник громадської організації «Творче об'єднання мистецтв «Аполлон» Валентин Кузнєцов запевняє, що по тому, як людина розписується, художнику вдається вгадати головну рису характеру.
Олексій КАВУН.
Житомир.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.