" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Акцент — на посилення захисту «чорнобильців» Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41266679 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Урядовий портал
Боевое Братство
Акцент — на посилення захисту «чорнобильців» Надрукувати Надіслати електронною поштою
Президент України Віктор Янукович підписав Указ № 937/2016 «Про заходи, пов'язані з 25-ми роковинами Чорнобильської катастрофи». Його виконання, на переконання Глави держави, обов'язково приверне увагу суспільства й світової спільноти до проблем подолання наслідків страшної трагедії, а також посилить захист громадян, які постраждали внаслідок цієї катастрофи.
У документі, зокрема, йдеться, що Кабінет Міністрів України має проаналізувати заходи, вжиті для подолання наслідків Чорнобильської катастрофи в Україні, розглянути стан виконання Загальнодержавної програми подолання наслідків Чорнобильської катастрофи на 2006 — 2010 роки, законодавчих та інших нормативно-правових актів з питань соціального захисту населення, яке постраждало. За результатами цієї роботи урядовці повинні підготувати пропозиції щодо поліпшення ситуації.
Водночас, під час доопрацювання Держбюджету-2011 уряд має передбачити видатки на поліпшення медичного забезпечення, оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та придбання для них ліків, а також виділити кошти на будівництво (придбання) житла для відповідних категорій громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Увага приділятиметься насамперед сім'ям з дітьми, які стали інвалідами внаслідок аварії на ЧАЕС та потребують особливого догляду, інвалідам І групи, інвалідність яких пов'язана з Чорнобильською катастрофою.
Йдеться в Указі й про спрямування державних коштів на відселення сімей, які проживають у зоні безумовного (обов'язкового) відселення, радіаційний захист населення, екологічне оздоровлення забруднених територій. Наголошується також на капітальному ремонті автомобільних доріг Чернігів — Пакуль — контрольно-пропускний пункт «Славутич» — Чорнобиль з під'їздом до міста Славутич.
Водночас в Комітеті Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи обговорено законопроект про стратегію національної екологічної політики України на період до 2020 року. її реалізація забезпечить дієвість екологічної політики, сприятиме досягненню більш безпечного для здоров'я людини стану довкілля, впровадження енергоефективних і ресурсозберігальних технологій, маловідходних, безвідходних та екологічно безпечних технологічних процесів.
За результатами обговорення Комітет ухвалив рішення рекомендувати парламенту прийняти проект Закону про стратегію національної екологічної політики України на період до 2020 року за основу, з подальшим доопрацюванням до другого читання спільно з Кабінетом Міністрів з урахуванням усіх зауважень та пропозицій
Андрій БОНДАРЕНКО
«Народна армія»
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.